avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Buna ziua ! Va rog,caut raspuns..Pe scurt,in urma unui concubinaj a rezultat un copil,nerecunoscut la nastere.Am crescut copilul singura,fara nici un ajutor din partea tatalui(precizez ca pana anul aceasta,nici nu a cunoscut.o).Dupa 10 ani,in martie al acestui an,a recunoscut copilul.Ideea este ca nu s.a schimbat nimic decat in sufletul copilului care nu.si doreste deloc numele tatalui de familie.Cum as putea sa imi ajut fata?Cum ii pot da inapoi numele mamei(eu) de familie pe care aceasta si.l doreste ? O zi placuta !
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
irinacornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:02, 30 August 2018
Pe cale administrativă, dar aveți nevoie de acordul lui dacă a recunoscut minorul.
Mai degrabă ați profita, în interesul superior al minorului, de actul de recunoaștere solicitând pensie de întreținere.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Va multumesc frumos !!! Seara buna !
De ce i-ati schimbat numele atunci cand a recunoscut copilul ?? Nu trebuia sa fi facut asta.
Daca el nu e de acord cu schimbarea numelui pe cale administrativa, va hotari autoritatea tutelara. Daca nu va convine cum a gotarat, puteti fie ataca acea incheiere sau cum s-o chema actul prin care nu hotaraste in sensul dorit, fie solicitati in instanta suplinirea acordului tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume familie minor IrinaC9841 IrinaC9841 Buna ziua...As avea o intrebare legata de schimbarea numelui de familie al unui minor, care in urma divortului a ramas cu numele de familie al fostului sot si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor luminutza luminutza Buna ziua. In situatia in care, in urma divortului, detin custodia copilului minor, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, pot schimba numele ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor - tatal nu este de acord danimik danimik Buna ziua, Doresc schimbarea numelui de familie pentru fetita mea, si anume doresc sa poarte si numele meu alaturi de acela al tatalui ei pentru a-i fi mai ... (vezi toată discuția)