avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARINTE ABUZIV
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARINTE ABUZIV

Buna ziua

prietena mea are 49 ani este diagnosticata cu cancer si in tratament chimioterapeutic
mama ei este diagnosticata cu tulburare deliranta si se afla in tratament psihiatric
nu ii permite copilului ei sa vorbeasca la telefon, ii vorbeste urat, in fine ...violenta domestica verbala, psihologica, sociala, o oroare,,, copilul este presat sa faca acte pe locuinta sorei dar sa suporte cheltuielile cu actele si nu are acesti bani
cum poate sa traiasca acest copil care are glaucom, cancer, depresie, este maltratat de mama si sora ?
nu isi poate ingriji sanatatea nu poate munci
este pensionara de invaliditate
ar dori un ordin de restrictie
dar nu e capabila sa ia o decizie pentru ca e vorba de mama si sora ei care o supun la cele mai rele tratamente nu au grija de ea asa cum ar trebui
ce sfat se poate da acestei biete fiinte umane care nu are alt sprijin decat pe bunul Dumnezeu si pe mine care sunt depasita de situatie nu doresc nimic de la prietena mea niciun beneficiu decat sa poata lupta pentru viata ei care este in pericol

va multumesc
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 14:00, 28 August 2018
sa puna mama sub interdictie, daca sunt indeplinite conditiile legale,
doar daca discutati in particular cu un avocat va puteti lamuri.
sau sa obtina tutela mamei, depinde de situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de tutela pentru un copil de 1an 3 luni - mama cu tulburare bipolară gaz gaz Intrebarea mea este urmatoarea: care este posibilitatea de-i revoca mamei dreptul de tutela in favoarea tatei, in cazul in care mama este diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ionutdobre Ionutdobre Salut , ma numesc Dobre Ionut. Mama mea a murit din cauza unui infarct si a unui diabet , boli pe care le avea de o viata si pentru care se trata. De asemenea ... (vezi toată discuția)
Articolul 305 cp articolul 314 cp missipuffi missipuffi Am incheiat in 1998 un contract de vanzare cumparare cu parintii mei,prin care imi vand imobil si pamant intravilan in valoare de 7 mil. lei,din care am platit ... (vezi toată discuția)