avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme funcționare carieră de piatră în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme funcționare carieră de piatră în interiorul localității

Bună ziua.
În anul 2008 s-a înființat o carieră de piatră în spatele casei mele, menționez că pe teren funcționează mai multe societăți comerciale care la înfiițarea carierei nu au cerut aprobarea vecinilor.
Doresc să aflu pe ce bază legală au reușit să obțină aprobare pentru pornirea carierei deoarece se află în oraș și din câte știu așa activități nu se pot desfășura în interiorul localităților.
Locuința mea se află pe marginea unui drum național intens circulat iar accesul la carieră se face de pe drumul național printr-un drum de acces prin fața locuinței mele.
Problemele mele ar fi următoarele;
- Zilnic trec zeci de camioane încărcate cu piatră care îmi prăfuiesc casa și sunt nevoit să îmi spăl pereții și acoperișul lunar.
- Camioanele nu respectă orarul de funcționare și am parte de gălăgie infernală în intervalul orar 06:00-18:00.
- Pentru accesul la carieră nu există bandă de virare la stânga de pe drumul național iar de multe ori este un pas mic până la o tragedie rutieră deoarece camioanele încărcate cu piatră circulă foarte lent și pun în pericol circulația pe drumul național.
- Din cauza prafului și a mizeriei provocate de zecile de camioane s-a înfundat șanțul colector din fața casei iar în anul 2017 am avut parte de o inundație în care locuința a suferit pagube materiale imense din cauza apei care a venit de pe carieră și nu am fost despăgubit nici în ziua de azi.
Am încercat să iau legătura de nenumărate ori cu conducerea carierei pentru a desfunda măcar ocazional șanțurile de colectare și de fiecare dată am fost ignorat.
Am făcut zeci de plângeri la autoritățile locale competente ( garda națională de mediu, primărie, compania națională de administrare a infrastructurii rutiere, poliție etc.) și nu am primit niciun răspuns deoarece cei care dețin cariera au influență și în afacere sunt asociați persoane cu funcții publice.
Doresc să aflu unde să apelez deoarece de atâția ani casa mi s-a deteriorat, trebuie să suport gălăgia și praful iar nimeni nu ia nicio măsură. Consider că dacă plătesc impozite de oraș ar trebui să beneficiez și de confortul de oraș.
Vă mulțumesc și orice sfat, ajutor din partea voastră îmi este de folos.

Alte discuții în legătură

Parcarea pe un drum public. CatalinRus CatalinRus Buna ziua, am si eu o intrebare si as avea nevoie de ajutor specializat. Eu locuiesc pe o straduta pe care sunt maxim 10 case. E un drum de piatra destul de ... (vezi toată discuția)
Zgomot de la constructia unui supermarket mihalutza2003 mihalutza2003 As dori sa stiu carui institutii din Timisoara sa ma adresez in legatura cu galagia produsa de la constructia unui supermarket intr-o zona exclusiv ... (vezi toată discuția)
Actualizare ordonanta 43/1997 privind regimul drumurilor ramona1986 ramona1986 Poate cineva sa-mi trimita OG 43/1997 priving regimul drumurilor actualizata la zi? Am inteles ca s-au modificat distantele fata de axul drumului la care se ... (vezi toată discuția)