avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Zgomot de la constructia unui supermarket
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Zgomot de la constructia unui supermarket

As dori sa stiu carui institutii din Timisoara sa ma adresez in legatura cu galagia produsa de la constructia unui supermarket intr-o zona exclusiv rezidentiala. Echipa de muncitori care se ocupa cu dezafectarea zonei si constructia supermarket-ului fac galagie de la ora 6.30 (ex: excavator , picamar, etc ) si mult praf, zona de constructie nu este imprejmuita cu gard care sa izoleze fonic zgomotul produs de utilajele cu care lucreaza si stiind ca programul de liniste este de la ora 22.00-08.00. Mi s-a dat o idee sa incerc sa le trimit o adresa la firma care se ocupa de constructia supermarketului in numele a mai multor Asociatii de locatari, merita oare sa incerc?
Reprezentantii supermarket-ului nu trebuia sa ne ceara acordul pentru constructia supermarket-ului?. Am fost invitati la Primaria TM sa discutam impreuna cu prezentantii primariei si al supermarket-ului despre proiect, dar nu s-a ajuns la nici o concluzie, este legal sa continue constructia daca noi nu ne-an dat acordul?
O solutie ar fi sa va astupati urech.........:oops: Acordul nu este necesar.
din considerente de intere social , a construirii obiectivului ce va creaza disconfort , consultarea d-tr , C R E D , s-a facut de primarie in clarficarea necesitati construiri ,corelat cu evolutiea cresteri populatiei si a PUG - lui orasului in zona. in privinta zgomotului utilajelor .... dar cu praful se poate solutiona ,pe cale amoabila ,sau prin primarie , de a se face stropire cu apa . succes
ok acordul nu este necesar, dar am auzit de institutia numita " Disciplina in contsructii" care se ocupa de anumite nereguli sau de politia locala care si ea s-ar ocupa de disciplina in constructii si cum ramane la urma cu programul de liniste conform legii 61/2011 sau in cazul constructiilor nu se aplica?
Disciplina in constructii este serviciu ce apartine de autoritatea publica locala,care este si emitenta autorizatiei de constructie si a certificatului de urbanism,astfel incat slabe sanse ca servicii apartinand aceleiasi autoritati sa constate incalcari ale normelor
Situatii de acest fel sunt numeroase ,ocazionate de ridicarea de spatii comerciale,biserici unitati scolare,etc
Referitor la acordul dvs pentru ridicarea edificiului....,realizati ca primordial este interesul autoritatii locale pentru ridicarea spatiului comercial sursa pentru taxe si impozite apreciabile la bugetul local
insistati la primarie pt izolarea fonica..au obligatia de a proteja

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu ce drepturi am,va rog! aez aez Stimati forumisti,sunemt terorizati de santierele deschise in jurul casei mele,in sectorul 1.Praful face aerul irespirabil si sa deschizi fereasta e un gest de ... (vezi toată discuția)
De ce primaria refuza sa inchida activitatea unui depozit situat intre blocuri, in zona de locuinte? Minacio20 Minacio20 Situatia sta astfel : in anul 2017, am cumparat de la un dezvoltator un apartament nou, blocul fiind inca in constructie la momentul achizitiei ... (vezi toată discuția)