avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce primaria refuza sa inchida activitatea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce primaria refuza sa inchida activitatea unui depozit situat intre blocuri, in zona de locuinte?

Situatia sta astfel : in anul 2017, am cumparat de la un dezvoltator un apartament nou, blocul fiind inca in constructie la momentul achizitiei apartamentului.Pe acelasi teren urma sa se construiasca un al doilea bloc. In lateralul blocului in care locuiesc erau gramezi de nisip si balast, nu exista niciun fel de gard care sa indice ca ar fi vorba de terenul altcuiva ori de vreun depozi.Ni s-a spus ca materialele de acolo sunt pentru al doilea bloc. Dupa finalizarea blocului , ne-am trezit ca se ridica un gard intre noi si terenul respectiv, pe care ulterior am aflat ca functiona de fapt un depozit de nisip si balast. Acest depozit functioneaza in zona din 2007. Doar ca din anul 2010 zona in care a fost ridicat blocul si unde functioneaza acest depozit este zona de locuinte si prin regulamentul local de urbanism in vigoare din 2010 nu mai este legal ca acest depozit sa functioneze aici. Primaria refuza sa ia masuri concrete si sa mute locatia acestui depozit (motivand ca nu au ce face) , cei de la DSP nu au vrut sa masoare nivelul de zgomot spunand ca zgomotul nu este unul continuu , dar utilajele de acolo te asurzesc zi de zi. O alta problema e ca blocul a fost construit la nici 7 metri de depozit si pe langa zgomot si vibratii ne invadeaza locuintele si o gramada de praf si nisip. Cui sa ma mai adresez si ce sa fac? Am tot sesizat si Politiei Locale ca vin zilnic tiruri si camionete aici si nu ia nimeni niciun fel de masura.Cei de la Garda de Mediu spun ca nu e de competenta lor. Unde sa mai fac demersuri ca nici nu mai stiu? Oare nu mai exista functionari corecti? Cum sa poata functiona depozitul intre blocuri fara sa vina nimeni sa ia masuri? O parte dintre locatari lucreaza in ture de noapte si nu ne putem odihni din cauza acelui individ cu depozitul care efectiv ne hartuieste prin zgomot. Ce e de facut? Multumesc anticipat pentru ajutor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil este afacerea unui consilier local ,județean,rudă a primarul etc.Posibil.ca proprietarii afacerii sa plateasca taxă de protecție unor funcționari.Bombardati instituțiile mentionate cu sesizări în scris pt a avea probe și apoi discutati cu un av posibile demersuri fie in contencios împotriva instituțiilor fie direct împotriva societății respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini la pfa Ramo_davi04 Ramo_davi04 Buna seara! Locuim in mediul rural, iar de curand sotul meu a deschis in curte un depozit de materiale de constructii, sub forma de PFA.Nu am cerut acordul ... (vezi toată discuția)
Depozit de materiale pentru instalatii si recipienti destinati gazelor sub presiune, la parter de bloc Nelamuritul Nelamuritul Buna seara. Locuiesc in Cluj Napoca intr-un bloc de locuinte, la etajul 1. Initial la parterul blocului ar fi trebuit sa fie spatii cu destinatie comerciala ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, locuim intro zona cu case nou construite la 9 ... Christina61 Christina61 Buna dimineata, locuim intro zona cu case nou construite la 9 km de Bucuresti, langa casa noastra era un teren liber pe care persoana respectiva si-a ... (vezi toată discuția)