avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un vecin are 30 stupi eu sunt alergic la venin albină
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un vecin are 30 stupi eu sunt alergic la venin albină

Vecin meu de peste drum are 30 stupi eu sunt alergic la venin albină albinele trece prin curtea mea roiuri la câmp el respecta distanța am 29 de internări în spital cu reactie alergic şi cu 1 şocanifilactic am de la primărie scris că trece albinele prin curtea mea.Dacă deschid proces civil pentru mutarea stupilor şi pentru daune morale şi materiale pot să câștig procesul.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu va poate spune cum va decurge procesul pentru ca solutia depinde de judecător. Oricum,
nu va alta solutie in acest caz decat sa il dati in judecata.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
Ionita Cristina Avocat, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți formula acțiune fondată pe răspunderea pentru “fapta” animalului!
În acest sens, veți putea obține repararea prejudiciului cauzat, inclusiv daune morale.
Mai dificilă mi se pare însă, din păcate, obținerea unei hotărâri prin care să se dispună mutarea stupilor.
Fiecare raspunde pentru fapta animalului dar albinele nu sunt animale......

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Da, puteți formula acțiune fondată pe răspunderea pentru “fapta” animalului!
În acest sens, veți putea obține repararea prejudiciului cauzat, inclusiv daune morale.
Mai dificilă mi se pare însă, din păcate, obținerea unei hotărâri prin care să se dispună mutarea stupilor.

Apreciez că are incidentă răspunderea pe care am menționat-o, sunt susceptibile de apropriere pe calea dreptului de proprietate, proprietarul sau cel care le exercită paza juridică fiind răspunzător.

Acesta este un site juridic, dacă vrem lecții de zoologie, consultăm alte platforme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am in curtea mea? alanda alanda Locuiesc la curte, in mijlocul unei localitati. Am un copil alergic la intepaturi de insecte. De 10 ani il rog pe vecinul meu care detine un jur de 50 de stupi ... (vezi toată discuția)
Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
O problemă de viața şi moarte Alexandru Mihalache Alexandru Mihalache Un vecin are o stupina la 15-20 m albinele trecea prin curtea mea am 29 de internări în spital cu reactie alergic şi şocanifilactic.Un judecător de la ... (vezi toată discuția)