avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Problema cumparat pistol cu aer comprimat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Problema cumparat pistol cu aer comprimat

Am 23 de ani sunt din Focsani,Vrancea si vreau sa imi cumpar un pistol cu aer comprimat.

Acum 2 ani am mai incercat sa imi cumpar un pistol cu aer comprimat,am vorbit cu vanzatoarea de la un magazin de arme din oras de la mine si mi-a spus ca trebuie sa fac o notificare la politie pentru a cumpara pistolul.M-am dus la Biroul de Arme si Munitie ,era un "nene" acolo si mi-a zis sa ma duc sa iau niste cereri de la Xerox-ul de langa Politie si sa le completez apoi sa vin din nou la el,Bineinteles ca am avut si cazierul juridic scos.
Am completat cererile si m-am dus din nou la el,mi-a pus el niste intrebari genu:
De vreau sa imi cumpar pistol?(i-am spus ca vreau pentru tir sportiv si ca imi plac armele),
El mi-a zis de ce nu te faci vanator atunci?(i-am spus ca e prea scump si acolo se intra pe pile).
Apoi el m-a intrebat cu ce te ocupi?(I-am spus ca am revenit recent din Italia dupa ce am fost la munca acolo si acum sunt web designer si s-ar putea sa plec din nou)
Apoi a spus sa ma intorc peste vreo 2 ani si sa revin cu cererea pentru ca el nu imi va da notificarea acum,daca eu plec in Italia nu am cui sa ii las arma.
I-am spus ca o sa o vand prin armurier sau o voi dona.
El nu a fost de acord
Am tacut din gura si am plecat.
Avea dreptul sa imi refuze notificarea?

Acum sa revenim la prezent

Daca eu voi completa toate cererile,cazierul e gol,voi lua avizul psihologic s.a si pentru simplu fapt ca nu sunt angajat cu contract de munca sau persoana juridica si sunt web designer liber profesionist ,imi va refuza si de data asta dreptu de a imi cumpara o arma cu aer comprimat,ce va trebuii sa fac eu in continuare pentru a obtine dreptul de a putea cumpara un pistol cu aer comprimat ?

Alte discuții în legătură

Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)
Arme cu aer comprimat ContSters223863 ContSters223863 am cumparat in Italia(unde locuiesc)un pistol cu aer comprimat marca Walther CP99 cal 4.5 mm.Aici armele cu aer comprimat le poti cumpara doar cu cartea de ... (vezi toată discuția)
Legea romaneasca incurajeaza infractiunea? lionel lionel Buna ziua, am citit postul similar al unui utilizator despre cum a luat amenda incercand sa intre in legalitate cu o pusca cu aer comprimat.Aceiasi problema o ... (vezi toată discuția)