avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cu timp partial

Daca un salariat are 3000 lei salariul pentru o norma intreaga si vrea sa se angajeze cu timp partial 2 ore/zi, ce salariu se trece in contract: 750 lei sau 3000 lei? Contributiile se platesc ca pentru norma intreaga?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 31 August 2018
750 lei brut se va mentiona in c.i.m.

Salariații part time datorează contribuțiile la nivelul veniturilor obținute, iar diferența de contribuții până la nivelul salarial minim brut este suportată de angajatori, situatie valabila in cazul in care realizează un venit sub nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată.

In cazul in care realizează un venit peste nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, atunci salariații part time datorează contribuțiile la nivelul veniturilor obținute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas si cass pt. part time Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Aud la tv: \"incepand din 1 aug., salariatii cu contract part time vor plati mai mult pt. CAS si CASS, aceste contributii fiind calculate pentru ... (vezi toată discuția)
Cim cu 2 zile de lucru rominaduca rominaduca Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS ... (vezi toată discuția)
Deducere, contributii cim norma partiala dona77 dona77 Buna seara, Baza la care se aplica contributiile (+impozitul) datorate la stat pentru un CIM cu norma partiala este venitul brut corespunzator acelei norme ... (vezi toată discuția)