avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neinscriere in REGES
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neinscriere in REGES

Avem o asociatie de proprietari cu 16 membri. Avem presedinte , comitet executiv, administrator, femeie de serviciu si cenzor ultimii 3 fiind angajati part time fiind si pensionari. Cenzorul este din afara asociatiei. In luna Iulie administratorul ne-a anuntat intempestiv ca isi da demisia pe motive de sanatate , la fel si cenzorul. Am gasit o firma de administrare care sa efectueze o administratie totala inclusiv serviciul de curatenie. Aceasta cand a studiat ultimele dosare intrucat au incetat contractele de munca ale celor 3 ne-au recomandat ca vechiul admin. sa intre in REGES si sa incheie contractele pentru ca doar dansul are parola de acces. Surpriza a fost cand am constatat ca cenzorul nu era inscris in registru. Asociatia de la data angajariia cestuia in Decembrie 2017 si pana in 31. Mai 2018 a avut in fiecare luna stat de plata, s-a achitat contributiile si impozitele la ANAF, s-a depus D112 .Dar la ITM nu a fost inscris. Ce se poate face acum ?
Cel mai recent răspuns: favex , utilizator 12:10, 11 Septembrie 2018
In REVISAL se inregistreaza numai persoanele care au incheiat contract individual de munca , nu si alt tip de contract.

Neinregistrarea unui c.i.m. in REVISAL are ca efect numai sanctionarea contraventionala a angajatorului.

In speta, singura solutie este depunerea/transmiterea in REVISAL a c.i.m. neinregistrate.
Contractele de munca part time nu se inregistreaza in REVISAL? Administratorul si femeia de serviciu ( ambele pensionare) au contracte de munca din anul 2011 ( una cu 186 lei brut, cealalta 126 lei si au fost prinse in REVISAL pana astazi cand au fost incetate.
Cenzorul a fost angajat in Decembrie 2017 pana in Mai 2018.
Toate c.i.m. indiferent de durata timpului de munca ,norma intreaga /timp partial, se inregistreaza in REVISAL.

Chiar daca sunt incetate ,puteti face operatiunile in REVISAL.
Din 2011 pana in prezent parola de acces la REVISAL a fost in mana administratorului. In plus am avut si cenzor in ultimele luni. Ce vina are Asociatia ?
Vina o au cei care trebuiau sa-l controleze pe administrator.

Alte discuții în legătură

Situatia salarizarii in aso. de prop. RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Suntem o Asoc. de Prop. in vare avem 4 angajati pensionari la limita de varsta. Sef com. cenzor care are 75 lei pt.2 ore lunar cu contr. prest. servicii. ... (vezi toată discuția)
Exista reges? adinamanuelacozma adinamanuelacozma Buna dimineata! Va deranjez c-o intrebare: exista si este sau a fost functonal acest REGES (registru general de evidenta a salariatilor)? Administratorii de ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat la asociatia de proprietari Kafer Kafer Bună ziua pentru județul Ilfov Popești-Leordeni unde se pot face contractele de munca (comodat sau mandat)care sunt diferențele pt o asociație de ... (vezi toată discuția)