avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract de mandat la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract de mandat la asociatia de proprietari

Bună ziua pentru județul Ilfov Popești-Leordeni unde se pot face contractele de munca (comodat sau mandat)care sunt diferențele pt o asociație de proprietari pt.presedinte administrator cenzor femeie curățenie acte necesar etc. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ionica1980 , utilizator 16:43, 12 Iunie 2017
Conform disp L nr 230/2007 presedintele asociatiei de proprietari exercita atributiile functiei in baza unui contract de mandat
Pentru administrator de imobil se poate incheia fie CIM pentru persoana fizica atestata,fie contract de administrare pentru societati cu obiect de activitate administrare imobile
Pentru femeia de serviciu se incheie CIM
Documentele CIM se depun la ITM Ilfov
TOATE CONTRACTELE,
Se intocmesc la sediul as. prop. - sa va fie clar, insa nu amestecati contractele de mandat care trebuiesc intocmite pentru presedinte si cenzor - la cenzor daca este din cadrul asociatiei dvs.; aceste contracte se inregistreaza doar la asociatie.
Pentru ingrijitorul de cladiri si administrator - persoana fizica, se intocmesc tot la asociatie contracte individuale de munca si se inregistreaza la inspectia muncii prin aplicatia Revisal.
Daca nu stiti cum se intocmesc aceste contracte, ar fi bine sa luati legatura cu cineva care chiar stie cum se intocmesc si cum se trimit/inregistreaza acestea la Inspectia muncii. Chiar nu este o joaca...!
Modele de tot felul de contracte gasiti pe net!
ynocentta a scris:

......
Documentele CIM se depun la ITM Ilfov


Incepand cu 01.01.2011, prin OUG 123/2010 s-a abrogat Legea nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca si nu mai subzista obligatia angajatorilor de a depune la sediul inspectoratelor teritoriale de munca, actele privind incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea raporturilor de munca. Acestea se transmit electronic prin REVISAL.


Pai tot este nevoie de 1-2 vizite la ITM Ilfov, sa mai invete si ei ce au de facut, sa completeze documente in vederea obtinerii domeniu si parola pentru a urca documente la Inspectia muncii.
Asadar deschideti saitul ITM Ilfov si incercati sa va documentati. Daca nu intelegeti, mergeti direct la sediul acestora si au sa va sfatuiasca dansii ce aveti de facut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

Conform disp L nr 230/2007 presedintele asociatiei de proprietari exercita atributiile functiei in baza unui contract de mandat
Pentru administrator de imobil se poate incheia fie CIM pentru persoana fizica atestata,fie contract de administrare pentru societati cu obiect de activitate administrare imobile
Pentru femeia de serviciu se incheie CIM
Documentele CIM se depun la ITM Ilfov

Ce putem face în situația în care s-a descoperit că un președinte a mințit că era proprietar la alegerea sa în 2013 ? Dacă Instanța decide că acesta n-avea dreptul să candideze sau să fie ales conform Legii 230/2007, art.9, dar și a art.5-8, nu ar trebui să i se anuleze implicit și Contractul de Mandat ? Sau dacă Instanța i-a dat definitiv sentința de Nulitate Absolută a Adunării Generale din 2015, în care fusese re-ales, el și cei din Comitetul Executiv, nu ar trebui să i se anuleze juridic și Contractul de Mandat, reînnoit cu ocazia acelei Adunări Generale ... care n-a existat din punct de vedere juridic, pentru că a fost anulată definitiv de 2 Instanțe ?
Aproape sigur în 2015 făcuse contractul pe 2 ani, deoarece la Adunarea Generală din 2016 nu a mai cerut pe Ordinea de Zi re-alegerea șefilor Asociației, făcând-o abia în Adunarea Generală din 2017, dar care va fi anulată și aceasta, deoarece s-au încălcat iar paragrafele din H.G. nr.1588/2007, art. 14, șefii fiind astfel recidiviști (există Autoritate de Lucru Judecat sau Precedent Judiciar sentința dată în 2017).
Mai poate exista o astfel de Asociație care nu organizează legal nicio Adunare Generală ? N-ar trebui să se ceară desființarea ei și „spargerea” acesteia pe mai multe asociații, fiecare cu blocul lui ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ag contrara legii annabela annabela Buna ziua, puteti sa ma informati in ce masura poate fi contestata Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari pe motiv ca cei prezenti, la ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern angajat cu cim sau cu contract de mandat? sorinimob sorinimob Va rog sa-mi spuneti daca este gresit ca am angajat un cenzor extern cu CIM ?Cenzorul nu locuieste la noi in asociatia de proprietari. Recent am urmat cursuri ... (vezi toată discuția)
Salariati ContSters143510 ContSters143510 Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: In conditiile actuale Asoc. de Proprietari pot incheia legal cu numai contracte de ... (vezi toată discuția)