Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în cimitire. Dacă dau în judecată cimitirul să mi se restituie terenul cumparat de stramosii mei, la CEDO am vreo sansa sa castig ? Din pacate legea cimitirelor incalca dreptul de proprietate al celor care au cumparat locuri de veci in cimitire. Dumnevoastra ce parere aveti? Sunt sigur ca o sa fie multi avocati care o sa tina cu legea comunista, care incalca dreptul de proprietate, asa ca cer pararea avocatilor care au stramosi care au cumparat locuri in cimitire.
Domnule Cornel Vasile nu are nicio legatura una cu alta, stramosii mei au capatat dreptul de proprietate asupra terenului din cimitir cu multi ani in urma prin cumparare, nicideceum prin uzucapiune, asa ca speta mea nu are nicio legatura cu cea prezentata de Dumneavoastra.
NU v-am spus ca are legatura .. ci este asemanator .... uzucapiunea este un mod de dobandire a proprietatii.... restul este filozofie.
Dvs aveti dreptul sa actionati in instanta, accesul este liber la justitie , dar nimeni nu va poate spune ce sanse aveti .
Dupa epuizarea cailor interne in tara , va puteti adresa CEDO daca considerati ca vi s-a incalcat un drept prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Din pacate actuala lege a cimitirelor este o lege comunista care incalca dreptul de proprietate transformandu-i pe cei care au cumparat terenuri in cimitire ( locuri de veci) din proprietari in simpli concesionari. E o lege comunista, e ca si cand eu as fi obligat sa platesc chirie statului ca sa stau in propria mea casa. Cimitirele s-au facut in mod abuziv proprietare pe toata suprafata de teren, nu exista o distinctie intre proprietarii de locuri de veci carora li se incalca dreptul de proprietate nationalizandu-li-se terenul cumparat de acestia in cimitire si cei care sunt concesionari . In 1912 bunicul meu a cumparat terenul din cimitir nu l-a concesionat. Cretinii de la administratia cimitirului mi-a zis ca concesiunea a incetat in 1937 desi pe timpul ala nu se faceau concesiuni. Cu toate astea din 1937 si pana in 2018 au murit multi oameni din familia mea care tot acolo au fost ingropati. Mai mult intreg terenul cimitirului a fost al strabunicului meu, care l-a donat primariei ca sa se faca acolo cimitir. In schimb primaria le0a dat cateva locuri, scriind ca urmasii pot sa foloseasca aceste locuri fara sa li se ceara chitanta de concesiune. Si acum astia de la cimitir ma pun sa fac succesiunea dupa strabunicul meu, ca sa platesc chirie ( concesiune) pe propriul teren, ca prin legea asta mi se nationalizeaza terenul. Si in situatia asta sunt multi oameni. Desi deputati de la PSD si PNL au facut propunere legislativa de schimbare a legii in sensul ca proprietarilor de locuri de veci sa li se recunoasca dreptul de proprietate, culmea Guvernul Boc ( care trebuia sa respecte dreptul de proprietate) a respins propunerea legislativa, spunand culmea, ca propunerea contine elemente care incalca constitutia, cand chiar legea incalca constitutia.
Asta stiam si eu. Ma judec 5 ani in Romania, apoi 5 ani-7 ani la CEDO, apoi astept inca 1 an sa se publice hotararea CEDO in Monitorul Oficial, apoi inca 2 ani ca sa se faca revizuirea hotararii din Romania , conform celei de la CEDO. ( asta daca judecatorii de la CEDO imi fac dreptate, ca si acolo sunt niste judecatori corupti care resping cererile pe banda rulanta, cum este judecatorul Lopez Guerra care mie mi-a respins nu stiu cate cereri mintind ca nu am res[pectat termenul de 6 luni Si pe lumea cealalta o sa primesc terenul inapoi. Pana sa se judece procesul mor.