avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cota parte pentru bransament gaz vechi de 20 de ani
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cota parte pentru bransament gaz vechi de 20 de ani

Buna seara. As dori sa stiu cum se calculeaza cota parte in cazul unui bransament efectuat de un vecin in urma cu 20 de ani, ce pretinde acum, cand vrem sa ne bransam si noi, suma de 1000euro. Avand in vedere ca suma chletuita de dumnealui e de 2000 lei, care este suma maxima ce o poate pretinde? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alex Ungureanu , utilizator 22:41, 3 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un calcul corect trebuie sa se tina cont de cheltuielile initiale pentru conducta de gaz facute de vecin la care se adauga anual, inflatia, plus cheltuielile actuale pentru bransamente ale celorlalti locatari. Trebuie sa se tina cont si de alergatura vecinului care a demarat initial actiunea.
Se imparte suma totala la numarul de benficiari ai conductei de gaz, in prezent.
Multumesc pentru raspuns! Practic mai beneficiaza inca un vecin, care a refuzat sa plateasca, si a facut prelungire de conducta,si un altul, care nu se stie cat a achitat pentru a se pitea bransa. Practic doar noi am ramas sa beneficiem,. Totusi de la 2000 lei initiali, cu toata inflatia si inca doua bransamente, se poate ajunge la 4600 lei cat pretinde omul?

POPA GHEORGHE a scris:

Un calcul corect trebuie sa se tina cont de cheltuielile initiale pentru conducta de gaz facute de vecin la care se adauga anual, inflatia, plus cheltuielile actuale pentru bransamente ale celorlalti locatari. Trebuie sa se tina cont si de alergatura vecinului care a demarat initial actiunea.
Se imparte suma totala la numarul de benficiari ai conductei de gaz, in prezent.

Numai din calcul se poate stabili. In cei 20 de ani inflatia a fost destul de mare si intre timp s-au schimbat si banii.
Am inteles. In cazul asta, unde pot face calculul? Cui ma pot adresa?

POPA GHEORGHE a scris:

Numai din calcul se poate stabili. In cei 20 de ani inflatia a fost destul de mare si intre timp s-au schimbat si banii.

Am gasit metoda de calcul pentru IPC. Acesta mi-a rezultat 782%. Iar formula de calcul pentru actualizarea sumei este : suma de actualizat*ipc/100. Astefel mi-a rezultat 156, 4. Acum ce fac? Imi cer scuze, dar chiar nu este domeniul meu si am dificultati sa ajung la un raspuns concret.. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Bransare gaz andreialex123 andreialex123 M-am bransat la conducta de gaz in 2000 si am platit toata conducta pe o distanta de 40m suportand toate cheltuielile iar vecinul vrea sa se branseze fara ... (vezi toată discuția)
Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)
Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)