avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara!Am primit o înștiințare de executare silită venită de la un birou din București. Mentionez ca nici eu si nici debitoarea nu avem domiciliul în București
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 08:55, 1 Septembrie 2018
Competenta difera in functie de fiecare executare si loc al executarii
PENTRU LAMURIRE
Consultati Legea 188/2000 Actualizata privind Executorii Judecatoresti


Art. 7. - Executorul judecătoresc are următoarele atribuții:

a) punerea în executare a dispozițiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare și extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedură;
d) recuperarea pe cale amiabilă a oricărei creanțe;
e) aplicarea măsurilor asigurătorii dispuse de instanța judecătorească;
f) constatarea unor stări de fapt în condițiile prevăzute de Codul de procedură civilă;
g) întocmirea proceselor-verbale de constatare, în cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de către debitor, potrivit dispozițiilor Codului de procedură civilă;
h) întocmirea, potrivit legii, a protestului de neplată a cambiilor, biletelor la ordin și a cecurilor, după caz;
i) orice alte acte sau operațiuni date de lege în competența lui.

Art. 8. -
Executorii judecătorești își îndeplinesc atribuțiile în circumscripția curții de apel în raza căreia se află judecătoria pe lângă care funcționează, dacă prin lege nu se dispune altfel.

Art. 9. - COMPETENTE
(1) În cazul prevăzut la art. 7 lit. a) ...este competent executorul judecătoresc din circumscripția curții de apel în a cărei rază teritorială urmează să se facă executarea.

(2) În cazul urmăririi silite a bunurilor este competent executorul judecătoresc din circumscripția curții de apel în a cărei rază teritorială sunt situate sau se află acestea. Dacă bunurile urmăribile se află în circumscripțiile mai multor curți de apel, competența aparține oricăruia dintre executorii judecătorești care funcționează pe lângă una dintre acestea.

(3) În cazul prevăzut la art. 7 lit. e) este competent executorul judecătoresc din circumscripția curții de apel unde sunt situate sau se află bunurile în privința cărora s-a dispus aplicarea acestei măsuri.

(4) În cazul prevăzut la art. 7 lit. f) este competent executorul judecătoresc din circumscripția curții de apel în a cărei rază teritorială se va face constatarea.

(5) În celelalte cazuri prevăzute la art. 7 este competent orice executor judecătoresc învestit de partea interesată.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executori judecatoresti doru533 doru533 Buna ziua.As dori sa stiu daca executorii judecatoresti au o anumita arie de competenta sau sant autorizati pe toata tara.Mai concret ,un executor din ... (vezi toată discuția)
Exercitare drepturi tutoblu tutoblu Buna seara, un executor judecatoresc are drept de executie in alt judet,in afara de cel in care el are domiciliul si sediul sau? Debitorul are domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Competenta unui birou executor judecatoresc Marta Tot Marta Tot Un Birou Executor Judecatoresc situat in sectorul 4 poate intocmi si elibera Proces verbal de punere in posesie in baza unei hot.def. si irev. pronuntata de ... (vezi toată discuția)