avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pot sa ma pensionez la cerere?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pot sa ma pensionez la cerere?

Buna ziua! Am 50 de ani.Sunt pensionata grad 1 din anul 2000.In 2005 pana in 2011 grad accentuat(in acea perioada am avut transplant renal,dupa rejet am intrat din nou in dializa)din 2011 pana acum sunt din nou grad 1.Am cotizat doar 9 ani si 8 luni.Am citit ca daca ai cotizat o treime,pensionarului cu handicap grav i se reduce varsta cu 15 ani.
Cel mai recent răspuns: Florescu Adela , utilizator 18:27, 2 Septembrie 2018
Gradul I de invaliditate nu are legatura cu handicap gradul grav.
Trecerea la limita de varsta pentru pensia de invaliditate gradul I se face la implinirea vartsei standard.
Deschiderea drepturior la cei care au lucrat 1/3 din stagiul complet in conditii de handicap grav preexistent calitatii de asigurat se face cu reducerea cu 10 ani a varetei standard.
Va multumesc,O seara minunata !
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2018
Florescu Adela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare invaliditate mihailaion mihailaion Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea intrebare: Sunt bonlav de polichistoza renala(boala genetica), diabet zaharat tip 2(cu insulina), obezitate, am ... (vezi toată discuția)
Incadrare pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Va supun atentiei urmatoarea sesizare- contestatie: Sunt bonlav de polichistoza renala(boala genetica), diabet zaharat tip 2(cu insulina), obezitate, am ... (vezi toată discuția)
Pensionare 234 234 sunt nascuta in 12.02.1959 sex f am vechime in munca 31 ani si 9 luni am grad de handicap II-scleroza multipla stie cineva daca ar fi sa ma pensionez as ... (vezi toată discuția)