avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Depunere concediu medical dupa 5 ale lunii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Depunere concediu medical dupa 5 ale lunii

Buna ziua, angajatorul refuza sa elibereze adeverinta pt obtinerea concediului medical. In ce baza poate fi obligat angajatorul sa achite concediul medical daca este depus dupa data de 5 ale lunii urmatoare? ITM a fost sesizat si inca nu a raspuns reclamatiei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 2 Septembrie 2018
ITM va răspunde în termen de 30 de zile de la data înregistrării sesizării.
Stiu. Eu intreb in ce baza este angajatorul obligat sa plateasca un concediu medical depus dupa data de 5 ale lunii urmatoare? Multumesc.
Numai prin bunavointa lui....legea în permite sa refuze plata concediilor medicale nedepuse în termen.
legea in Romania se face dupa bunavointa angajatorului?!...adica el refuza sa elibereze cu rea credinta adeverinta si apoi tine de bunavointa lui sa respecte legea?!...
Si salariatul si angajatorul sunt obligati sa respecte legea ... In ce priveste refuzul eliberarii adeverintei,intr-adevar, nu a respectat legea - aici trebuia sesizat ITM-ul - , dar cu plata pentru concediul medical nedepus in termen o respecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberari adeverinte pdmg pdmg In cat timp este obligat angajatorul sa elibereze o adeverinta in care sa ateste cate zile de concediu am avut in ultimele 12 luni? (vezi toată discuția)
Neplata cm-ului de angajator MLA MLA Buna ziua, Va sunt recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu un sfat in problema mea: eu sunt o viitoare mamica si datorita problemelor de sanatate sunt in ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator eliberare adeverinta de salariat alina_25 alina_25 Salariat sa imbolnavit angajaorul refuza eliberare adeverinta salariat necesara primirii concediului medical.Ce este de facut? (vezi toată discuția)