avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Munitie din al doilea raboi mondial respectiv 62 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Munitie din al doilea raboi mondial respectiv 62 cartus cu glont nefolosite

Bun ziua. Va scriu in legatura cu o intamplare nefericita, mai exact acum un an am achizitionat dintr un targ auto de la mine din orasj 62 de bucati cartus cu glont din al doilea razboi mondial din 1941 fiind nefolosite (nu stiam asta) strangeam lucruri din al doilea razboi mondial pentru propria colectie. Ieri m am decis sa le vand facand un anunt cu acestea si postand anuntul pe OLX.ro nu stiam ca este ilegal sa detin asa ceva si nici ca sunt nefolosite. Astazi un cumparator mi a scris si ulterior m am intalnit cu acesta pentru a i le vinde, ulterior dupa verificarea lor, acel asa zis cumparator mi a aratat legitimatia spunadu mi ca vine din partea IPJ MUNITIE SI ARME, si ca imi va ridica cartusele cu glont, am vorbit cu domnul i am spus ca nu stiam ca este ilegal sa de tein asa ceva si mi au spus ca mi se va intocmi dosar penal, am stat cu acel domn la masina (masina de politie cu care acesta s-a deplasat in zona, mi a explicat toate prevederile legale am dat o declaratie in materie de martor dupa care mi s a spus ca mi a deschis dosar penal inregistrat la IPJ, nu m au mai dus la sectie si mi au facut toate actele acolo pentru ca inainte sa vina deja se documentasera deja despre mine, si au vazut ca in sistemul politiei figuram ca si curat ne mai avand antecedente penale pana la acel moment, nici dosare penale. pe scurt asta ar fi prima mea fapta ilegala sa spun asa de care nici nu stiam, ca daca as fi stiut nu le as mai fi cumoarat dar sa le mai si pun pe net la vanzare. Deci pe scurt toata povestea constra intr un flagrant pentru retinerea lor. Ma lamuriti va rog frumos ce am sa patesc dupa inchiderea cazului care am inteles ca va dura in jur de 3 luni, si cum pot scapa de acest dosar si daca imi va afecta cazierul ?
Am mai inteles ca aceste fapte se mai pot sanctiona si cu o amenda si inchisoare de la 1 la 5 ani, dar l am intrebat pe acel domn care mi a retinut cartusele, daca este cazul si el mi a spus ca nu. va rog frumos sa ma lamuriti. fapta mea se incadreaza din dovada de o am la mana in art 342 alin 1 din codul penal nerespectarea armelor si munitiilor.
Cel mai recent răspuns: ContSters498428 , utilizator 19:00, 2 Septembrie 2018
Este recomandat sa apelati la serviciile unui avocat pentru a scapa cu o pedeapsa cat mai redusa.
Necunoasterea legii nu te absolva de raspundere.
Se vor lua in considerare circumstantele atenuante.

Din punctul meu de vedere apararea dvs scartaie, in primul rand nimeni nu poate invoca necunoasterea legii, iar in al doilea rand, sa spuneti ca ati crezut ca munitia este nefolosita cand dvs aveati cartus cu glont, iar nu o sa tina.
In ceea ce priveste textul de lege, acesta nu prevede ca alternativa amenda.
ART. 342 c.p.
Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor
(1) Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
.............................
Deci sa inteleg ca nu voi scapa fara inchisoare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Cam la ce fel de cercetari sa ma astept? jciorbe3 jciorbe3 Cam la ce fel de cercetari sa ma astept? Speta: In urma cu 1 an cineva mi-a vandut un pistol (cu glont) precum si 200 cartuse 9mm. In urma cu 6 luni ... (vezi toată discuția)