avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul termen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul termen

Buna ziua. In urma castigarii unui concurs, am fost declarat admis pe un post la stat. In prezent lucrez la privat si am termen de preaviz, in caz de demisie, de 20 de zile lucratoare. Am depus deja o cerere la noul loc de munca pentru a lua in calcul termenul de 20 de zile lucratoare.
Intrebarea mea este cum se calculeaza cele maxim 20 de zile lucratoare in care trebuie sa ma prezint la noul loc de munca: rezultatul concursului a fost publicat in data de 31.08.2018 si mi-am dat demisia in 31.08.2018. Inteleg ca nu se calculeaza ziua de 31.08. 2018, prin urmare va trebui sa ma prezint la noul post pana cel tarziu pe 28.09.2018 sau pana pe 01.10.2018?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters498670 , utilizator 17:30, 3 Septembrie 2018
Este post de personal contractual sau functionar public?
Este post de personal contractual. Multumesc mult!
Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.

Prin excepţie, în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc! Am vazut articolul din lege, insa intrebarea este daca se calculeaza ziua afisarii (adica vineri 31.08) sau prima zi este luni 03.09. La fel, ultima zi in care ma pot prezenta este vineri 28.09 sau luni 01.10?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.2553 C.ci.v. si urm. , data prezentarii ar fi 01.10.2018.... insa mai bine intrebati sa nu aveti vreo surpriza.

Alte discuții în legătură

Bună ziua. voi da examen pentru ocuparea unui post vacant de ... FeliciaFlorica FeliciaFlorica Bună ziua. Voi da examen pentru ocuparea unui post vacant de secretar în învățământ. Dacă voi fi admisă, când trebuie să mă prezint la noul ... (vezi toată discuția)
Amanare angajare cristi_afrim cristi_afrim Intrebare ... Se poate ca sa se amane angajarea ? pe alte legi sau regulamente interioare ? SECTIUNEA a 6-a Prezentarea la post Art. 40. — (1) ... (vezi toată discuția)
Termen prezentare la post alinstamatoiu alinstamatoiu Buna ziua, Am participat la un concurs ptr.ocuparea unui post,am fost declarat admis iar acum noul angajator doreste sa ma prezint ptr.a-mi incheia ... (vezi toată discuția)