avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amanare angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amanare angajare

Intrebare ... Se poate ca sa se amane angajarea ? pe alte legi sau regulamente interioare ?
SECTIUNEA a 6-a
Prezentarea la post

Art. 40. — (1) Candidatii declarati admisi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale sunt obligati sa se prezinte la post intermen de maximum 15 zile calendaristice de la data afisarii.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in urma formularii unei cereri scrise si temeinic motivate, candidatul declarat „admis” la concurs poate solicita, in termen de 3 zile lucratoare de la afisarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depasi 30 de zile lucratoare de la data afisarii rezultatului concursului.
(3) In cazul admiterii la concursul pentru ocuparea unui post temporar vacant, contractul de munca se incheie pe perioada absentei titularului postului.
(4) In cazul neprezentarii la post la termenul stabilit la alin. (1) si in lipsa unei instiintari potrivit alin. (2), postul este declarat vacant, urmand sa se comunice candidatului care a obtinut nota finala imediat inferioara posibilitatea de a ocupa postul respectiv.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 11 Noiembrie 2020
Art.40 are in prezent un alt continut , si anume:

40 (1) Candidaţii declaraţi admişi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale sunt obligaţi să se prezinte la post în termen de maximum 15 zile calendaristice de la data afişării.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în urma formulării unei cereri scrise şi temeinic motivate, candidatul declarat «admis» la concurs poate solicita, în termen de 3 zile lucrătoare de la afişarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depăşi 20 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de execuţie şi 45 de zile lucrătoare de la data afişării rezultatului concursului pentru funcţiile de conducere.
.....

In conditiile mentionate la alin.2 se poate solicita prezentarea la post ulterior.
~ Conținut șters la cerere ~
Se face cererea de amânare a prezentei la post .
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce prevede preaviz ul? Simona818181 Simona818181 Buna seara, lucrez la o firma de unde trebuie sa imi dau demisia pentru ca am luat concursul pentru un post in spital dar angajatorul vrea sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Angajare, concurs din ccc ruxandra-maria ruxandra-maria Sunt in concediul de crestere copil, pot participa la un concurs pt angajare(in alt domeniu) dar sa-mi termin concediul si apoi sa incep munca. Sa-mi ocup ... (vezi toată discuția)
Angajare prin concurs hg 286 Ileana popa Ileana popa Bună ziua ! Care este perioada maximă în care angajatorul trebuie să încheie CIM unei persoane care a fost admisă în urma desfășurării concursului ... (vezi toată discuția)