avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare, concurs din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare, concurs din CCC

Sunt in concediul de crestere copil, pot participa la un concurs pt angajare(in alt domeniu) dar sa-mi termin concediul si apoi sa incep munca. Sa-mi ocup postul acum si sa incep seviciul la vara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 19 Ianuarie 2014
Puteti participa la concurs, dar cred ca angajarea dvs nu se va putea face dupa terminarea CCC.

Daca este vorba despre sectorul bugetar, HG 286/2011 prevede:
Art. 40. — (1) Candidatii declarati admisi la concursul de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale sunt obligati sa se prezinte la post intermen de maximum 15 zile calendaristice de la data afisarii.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), in urma formularii unei cereri scrise si temeinic motivate, candidatul declarat „admis” la concurs poate solicita, in termen de 3 zile lucratoare de la afisarea rezultatului concursului, un termen ulterior de prezentare la post, care nu poate depasi 30 de zile lucratoare de la data afisarii rezultatului concursului.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs liviugrosanu liviugrosanu Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana aflata in concediu prenatal poate participa la un concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie publica ?Daca ... (vezi toată discuția)
Angajare lidiaflorentina lidiaflorentina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ca nu stiu cum sa procedez, am dat concurs la o institutie de stat am fost declarata admisa si in urma contestatiei, am depus ... (vezi toată discuția)
Amanare angajare cristi_afrim cristi_afrim Intrebare ... Se poate ca sa se amane angajarea ? pe alte legi sau regulamente interioare ? SECTIUNEA a 6-a Prezentarea la post Art. 40. — (1) ... (vezi toată discuția)