avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare in grad
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare in grad

Pe 17 iulie 2017 am inceput activitatea in cadrul unei primarii, avand functia de inspector debutant. Pe 2 mai 2018 am intrat in concediu de maternitate. Intrebarea mea este: pot promova in gradul de asistent inainte de a intra in concediul de crestere copil? Precizez ca ultima zi a concediului de maternitate este 4 septembrie 2018. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ani90 , utilizator 10:47, 5 Septembrie 2018
Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcție de performanțele profesionale individuale, apreciate cu calificativul „foarte bine“, cel puțin de două ori în ultimii 3 ani de activitate, de către comisia desemnată prin dispoziție a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, reprezentanții salariaților, dacă în statute sau în legi speciale nu se prevede altfel. (art.31 alin.6 din Legea 153/2017)

In speta, nu puteti promova.
Trecerea de la debutant la asistent se face dupa finalizare perioadei de stagiu, care dureaza un an. Gresesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare personal contractulal janina drula janina drula buna ziua. care este cadrul legal in care un angajat personal contractual primarie poate promova de la debut la urmatorul grad. ex.bibliotecar debutant ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public Cretu Oana Cretu Oana În anul calendaristic 2013 am obținut calificativul<foarte bine> . În anii 2014,2015 si 2016 nu am mai fost functionar public ci personal ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere si ingrijire a copilului Rlk mihalcea Rlk mihalcea Buna ziua. Sunt functionar public inspector asistent angajat din anul 2015 aprilie. In anul 2017 am intrat in CIC. Ma voi intoarce la serviciu in noiembrie ... (vezi toată discuția)