avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de moștenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de moștenitor

În urma decesului tatălui meu s-a făcut succesiunea întrare mine,mama și fratele meu știi cata cota parte are fiecare(noi ca și copii3/4.iar mama 1/4)daca am înțeles eu bine. Noi neam certat cu mama și ea vrea legal sa ne mutam decât în partea noastră de casa(acum avem fiecare camera lui),bucataria și baia fiind comune cu ea. Întrebarea mea este:legal ea poate sa ne oblige sa nu mai folosim aceste incinte, atât apa, curent șamd. Precizez ca gazul este băgat de mine și fratele meu și am și renovat casa din banutii noștri atât cât am putut. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Sof07 , utilizator 19:36, 4 Septembrie 2018
Buna ziua,
Ar fi bine sa va impacati cu mama.
Daca vorbim de legal sau nelegal, s-ar putea ca la final sa iesiti in pierdere in raport cu mama.
Din punct de vedere legal, ar trebui facuta si o iesire din indiviziune.
Astfel, fiecare dintre mostenitori va avea stabilita exact dimensiunile cotei de mostenire.
Se poate partaja bunul comun, actiunea de partaj este una imprescriptibila.
Problema e ca ea sa certat cu noi, și vrea sa ne impună anumite limite în casa. Eu doar vreau sa știu ce putere are și cum ar trebui sa ma pregătesc dacă merge în instanta, ceea ce sigur va face! Dacă mai am dreptul la utilități chiar dacă se împarte conform succesiunii.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Ar fi bine sa va impacati cu mama.
Daca vorbim de legal sau nelegal, s-ar putea ca la final sa iesiti in pierdere in raport cu mama.
Din punct de vedere legal, ar trebui facuta si o iesire din indiviziune.
Astfel, fiecare dintre mostenitori va avea stabilita exact dimensiunile cotei de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune LoredanaSN LoredanaSN Buna seara. Ma numesc Loredana. Doresc informatii in legatura cu succesiunea parintilor mei. Tata a murit in 16.04.2010, mama in 03.07.2013. Suntem 5 frati ... (vezi toată discuția)
Dreptul unui coproprietar cipriang4s cipriang4s Buna ziua ,sunt coproprietar impreuna cu mama,sora si fratele asupra unui apartament,sora este plecata,fratele sta in apart,desi are casa de locuit la tara,eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire/ cumparare avadanialic avadanialic Buna ziua, Sotia mea a mostenit impreuna cu unchiul ei un apartament la casa, cu terenul implicit. S-a facut succesiunea si mostenitenirea si au intrat ... (vezi toată discuția)