De ce nu vorbiti cu angajatul sa-i explicati diferenta dintre demisie si incetare cu acordul partilor si sa vedeti ce a solicitat.
Multi angajati nu fac diferenta.
Nu exista " demisia cu art. 55 b".
Ori incetarea contractului de munca cu acordul partilor cf art 55 lit b ori demisia salariatului cu art 79 alin 1, sau daca se doreste renuntarea la preaviz, art 79 alin7.
Buna ziua!
Nu exista Demisie cu art. 55, lit. b.
Daca salariatul dumneavoastra a intocmit cererea de demisie ii veti inceta contractul individual de munca, conform art.79, Codul Muncii.
Art. 55, lit b, se refera la incetarea cu acordul ambelor parti, la data convenita de acestia.
eu stiu diferenta. V-am citat din cererea lui. Problema e ca nu stiu daca e corect 55 b sau 79 7 .Practic a scris ca vrea demisie deci presupun ca 79 7
1. Cred ca salariatul nu stie ce inseamna demisia (care inseamna o notificare) si de aceea a facut cerere.
2. Ii puteti inceta CIM cu art.55b din Codul muncii.
Demisie
bibipopescu
Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca?
art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Art 55 b cu preaviz?
cporanc
Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)