avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare presedinte de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare presedinte de bloc

Buna ziua. Care este procedura prin care putem schimba presedintele de bloc? Legal.
Daca acesta se impotriveste, cum il putem inlatura?
De asemenea, ce acte trebuie sa predea si ce trebuie sa faca noul presedinte?
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:06, 13 Septembrie 2018
Schimbarea presedintelui de asociatie se poate realiza legal,de catre participantii la adunarea generala a asociatiei de proprietari
Adunarea generala a membrilor proprietari din imobilul de locuit in comun este forul care alege si demite reprezentantul legal al asociatiei de proprietari
Presedintele de asociatie are obligatia sa predea intreaga documentatie pe care a detinuta inclusiv stampila asociatiei de proprietari
Multumesc. Am reusit sa alegem alt presedinte aseara, cu greu, deoarece doamna administrator se impotriveste si ne tot aduce contra-argumente. Va rog sa imi spuneti, in cat timp poate intra in functie noul presedinte si noul comitet? Dansa a spus ca luna asta trebuie sa mai stea vechiul presedinte, nu mi-a spus un termen limita in care acesta trebuie sa predea tot.
Noul comitet executiv, inclusiv cu noul presedinte, stabilesc in sedinta de comitet executiv data la care fostul presedinte trebuie sa predea!
La data afisarii la avizier a PV adunarii generale, noua conducere a asociatiei intra in legalitate. Nu e recomandabil ca stampila si documentele asociatiei sa mai fie la dispozitia vechii conduceri. Au fost cazuri cand s-a profitat de stampila si s-au intreprins actiuni mai putin corecte, iar noua conducere a fost responsabila. Daca a fost inlocuit presedintele pentru suspiciuni depre fapte ilegale, trebuie sa luati urgent masurile necesare.
Va multumesc tare mult pentru raspuns. Noi am facut si am afisat PV, insa doamna administrator, la o saptamana dupa Adunarea Generala, ne-a spus ca acest PV este redactat incorect si ca va trebui sa fac altul (desi m-am sfatuit cu o cunostinta care este administrator la un alt bloc, referitor la redactare). Nu stim cum sa mai procedam ca sa obtinem documentele si stampilele blocului, iar noul Comitet sa intre in functie. Dorim sa ne grabim un pic, pentru ca se pare ca avem o teava termica de schimbat la subsol si tare imi este ca se doreste intentionat intarzierea intrarii in functiune a noului Comitet, tocmai ca sa nu fie executata aceasta lucrare la timp.
Fostul presedinte a avut contract de mandat (facut la notar - asa ne-a spus), asadar, ramane valabil ce mi-ati spus mai sus?
Multumesc anticipat inca o data.

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte.buna ziua.cu multumiri anticipate....asi dori niste sfaturi despre ... roxiteo roxiteo Buna ziua.Cu multumiri anticipate....asi dori niste sfaturi despre ce am de facut mai departe.Timp de un an am indeplinit functia de Presedinte de ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)