avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comună cu înțelegere verbală diferită de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comună cu înțelegere verbală diferită de cea stabilită la notar, și cu multe probleme pentru minor. As putea sa acționez în instanță pentru custodie exclusivă?

Buna ziua. Am divortat in 2016, dupa nasterea baietelului (in conditiile in care tatal a petrecut toata sarcina si in an din viata copilului in alta tara, fara vizite (nici in perioada de sarcina, nici in primul an de viata al copilului). Divortul a fost facut la notar, cu custodie comuna (2 nopti pe saptamana la tata si in weekend din 2). Cand intelegerea a fost facuta, tatal era inca in alta tara si nu isi dorea sa revina inapoi. De 9 luni insa s-a intors si cere respectarea intelegerii. Am cazut de accord verbal ca sa il ia 2 dupa-amieze si in weekend din 2, intrucat copilul nu avea inca 2 ani si este mic pentru a-si schimba patul o data la 2 zile. am observant ca de cate ori copilul se intoarce de la tata este fie bolnav, fie miroase urat, fie face diverse alergii pe care tatal nu le observa. De cateva ori a trebuit sa ne prezentam in urgente, intrucat mi l-a adus inapoi cu febra de 39 pe care nu a observant-o. Toate aceste lucruri pot fi demonstrate in instanta. Tatal a inceput recent vizite la psiholog si este cu tratament anti-depresiv. Recent mi-a comunicat ca el va pastra copilul peste noapte, conform intelegerii pe care o avem, fie ca breau sau nu si asa a si facut. Pentru ca a doua zi copilul nu a vrut sa se mai duca la el si a facut o criza de isterie cand a fost sa il ia la el, I-am comunicat ca eu nu il mai las pe copil peste noapte pana cand acesta nu face cel putin 3 ani sau tatal ma actioneaza in judecata. Prin urmare tatal nu imi mai da procura sa pot pleca cu copilul in vacanta in alta tare, la rude. As putea sa il actionez in instanta si sa cer custodie exclusiva? Mentionez ca este foarte posibil ca sa primesc oferta de lucru in afara tarii pe care, momentan, as fi nevoita sa o refuz, datorita custodiei commune. Am vreo sansa sa obtin custodie excluziva? Sau macar impunerea unei intelegeri mai putin agresive pentru copil. Multumesc in avans.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna copil de 18 luni Mari87 Mari87 Buna ziua, As avea nevoie de o parere externa pentru situatia familiei mele. Am fost casatorita din 2013 si in 2015 am ramas insarcinata. Pe perioada ... (vezi toată discuția)
Custodie minor, iesire din tara NLaurentiu NLaurentiu Buna ziua, A venit fosta sotie din Germania si in 2 saptamani vrea sa se duca innapoi si sa il duca si pe copilul nostru. Noi suntem divortati de 2 ... (vezi toată discuția)
Evaluare psihologica minor luizaluize luizaluize In ce conditii pot cere evaluarea psihologica a unui copil ,dar a tatalui sau? mentionez ca sunt mama copilului iar tatal sau nu doreste sa-mi aduca copilul ... (vezi toată discuția)