A venit fosta sotie din Germania si in 2 saptamani vrea sa se duca innapoi si sa il duca si pe copilul nostru. Noi suntem divortati de 2 ani.
Poate gresala mea a fost ca am fost de accord sa ii facem pasaport copilului ca sa se poata duce fosta mea soacra cu copilul la ea.
Eu nu vreau sa o las sa plece cu copilul pentru ca nu o sa il mai vad.
Ce pot sa fac? Pot suna la politie ca sa pun interdictie de a parasii tara cu copilul?...pot instiinta protectia copilului?...o pot da in judecat pentru a castiga custodia lui?
Tin sa mentionez ca am avut divort pe cale amiabila si eu am dreptul sa tin copilul in fiecare weekend iar vacantele sunt impartine.
Acordul e dat pt soacra dvs.
Dacă citiți din act, o sa aflați cu ce anume ați fost de acord și pe ce perioada.
Dacă nu ii dați voie sa plece, ar putea depune la instanta o cerere ca hotărârea sa suplinească acordul dvs. Rămâne de văzut dacă va câștiga. Contează care sunt condițiile de acolo, care e relația copilului cu dvs..
Da, acordul este dat [e fosta mea soacra ca sa il poate duce pe baiat in vizita la mama lui.
A fost facut pe o perioada de 1 an in conditia in care nu este plecata cu copilul mai mult de 2 saptamani.
Dupa cum am spus, suntem divortati de peste 2 ani...timp in care l-am avut pe baiat la mine in fiecare weekend si toate concediile cu el le-am facut.
Ca relatie...este foarte buna...dupa ce se termina weekendul nu vrea sa plece de la mine si nu o data am fost sunat noaptea ca nu adoarme fara mine...m-am urcat in masina si am plecat sa il adorm...asa ca pot spune ca am o relatie foarte buna cu fiul meu...