avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort care implica un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort care implica un copil

Buna seara,numele meu este Ifteme Daniela Laura sunt casatorita de 4 ani si 3 luni dar toata relatia mea cu sotul este de 9 ani si 3 luni,in urma cu aproape 2 ani am decis sa avem un copil sa ne mai dam o sansa la amandoi dar mi-a demonstrat ca el nu a fost capabil sa fie langa mine si langa baiat,in perioada in care eu am ramas gravido pe el l-au sunat din Spania sa se duca inapoi la munca si am fost de comun acord ca sa plece sa platesca bancile care le avem acolo.
Eu timp de 9 luni am fost singura si plus inca 8 luni dupa nastere si el cand sa intors nu a platit nimic si probleme sau agravat sa intors schimbat,eu nu-l mai iubesc dar nu eram sigura de asta si singura modalitate a fost sa plec cu un contract de munca in afara si sa strang niste bani sa pot divorta si sa merg incontinuare cu viata mea,eu acum sunt inca plecata dar in 1 sapt plec acasa,dar eu tot timpul asta am trimis bani acasa am sunat zi de zi pe skype sa-mi vad baiatul,el a aflat ca eu vreau sa divortez si ma ameninta ca imi va lua baiatul si ca daca eu am ales sa divortez o sa divortam dar o sa-mi faca viata imposibila si ca va face orice ii sta in puterea sa imi ea baiatul de langa mine.El inca mai sta la mine in casa cu mama mea desi domiciliul este la parinti lui la bloc dar noi tot timpul am stat la mine acasa.Acum problema mea este si sper sa ma ajutati sa inteleg ce sanse am sa castig baiatul in situatia mea?stiu ca legea ma obliga sa stam la domiciliul din buletin si eu nu veau sa stau cu parinti lui si atunci voi fi pusa ca abandon dar eu nici o data nu am stat acolo.Adresa din buletin este in sec 3 si as dori sa stiu ce trebuie sa fac exact cand ma intorc acasa?unde trebuie sa ma duc pt divort?si ce imi trebuie pt custodia baiatului?si daca are vro sansa sa imi ia baiatul daca el ma va acuza ca eu am plecat in strainatate?
V-as fi foarte recunoscatoare sa-mi dati un raspuns cat mai repede posibil pentru ca mai am 1 sapt si ma duc acasa si vreau sa stiu macar ce am de facut si la ce ma pot astepta


Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: angheldanielalaura , utilizator 15:08, 24 Iulie 2012
Legea nu va obliga sa stati undeva, stati unde puteti. Ar fi trebui sa va puneti viza de flotanta pt acea adresa unde stati efectiv.
Dvs ce doriti, sa reveniti de tot acasa sau sa va luati baiatul unde aveti de munca ?

Depuneti cerere de divort la judecatoria pe raza careia locuiti. Cereti divortul din culpa ambilor soti sau exclusiv a sotului, ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs ( acolo unde veti locui cu copilul), autoritate parinteasca exercitat in comun, sa revenit la numele anterior casatoriei sau sa ramaneti cu asta ( daca sotul ar fi de acord ), sotul sa plateasca pensie 1/4 din venituirle sale.
Apelati la un avocat pt redactarea cererii si eventual si pt asistenta pe perioada procesului
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
eu vreau sa vin acasa si defap intr-o sapt vin,nu vreau sa iau copilul aici unde sunt poate pe viitor cand am sa plec dinou atunci vreaus a il iau cu mine,dar el ma ameninta ca are toate sansele sa imi ia copilul pt ca eu nu-o sa accept sa stau la domiciliul din buletin si cu pretextul ca eu am plecat si mi-am abandonat familia,dar eu nu mi-am abandonat familia pt ca luna de luna eu am trimis bani acasa si am sunat zi de zi
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
angheldanielalaura, utilizator
Daca autoritatea parinteasca va fi comuna, veti avea nevoie de acordul tatalui daca doriti sa plecati cu copilul sau de o hotarare judecatoreasca care va suplini acest acord..
Ati plecat cu acordul lui sa munciti, nu e vb de abandon.
Daca nu locuiati la parintii lui, cum sa va oblige sa stati acolo ?
Nu are sanse sa va ia copilul , in fapt mama dvs s-a ocupat de ingrijirea lui, copilul s-a invatat in acea casa. Nu va faceti griji, ca nu vi-l ia.
Veti aduce martori care sa sustina ce ati expus dvs aici
da am martorii care pot spune ca,copilul cat eu am fost plecata a stat in casa la mine,80% din cresterea copilului a fost data de mama cat eu am fost plecata chiar daca el a locuit in casa la mine toata perioada asta,in plus eu am tinut toate chitantele de ma monygram care sunt pe numele lui,ca lui i-am trimis banii luna de luna avand in vedere ca el a muncit la negru nu este cu contract de munca nici in ziua de astazi,eu cand am plecat din tara el nu avea nici un venit si fratele meu la luat la munca,in plus de la nunta in coace el nu a a fost angajat cu carte de munca nicaieri eu am muncit legal in cazino eu am tinut casa si tot,copilul are 1 an si 8 luni este inca un ''copil'' el nu poate decide nimc,dar timp de 9 ani de relatie si casatorie noi nu avem nimic (pe partea financiara)numai datori peste tot si m-am cam saturat sa tin eu totul si de aceea vreau sa divortez si sa imi vad de viata si sa dau baiatului educatia necesara si tot ce este mai bun
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2012
angheldanielalaura, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, divort cu minor Anerol11 Anerol11 Sunt căsătorită de 3 ani și am o fetita de un an și noua luni. Eu și soțul deși ne-am iubit am ajuns sa nu se mai înțelegem deloc și sa ne certam ... (vezi toată discuția)
Divort auracata auracata sint casatorita de 5 ani,casa fiind cumparata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara si trimitindu-i sotului meu pt a cumpara casa.cind s-au ... (vezi toată discuția)
Tutela copilului victor_teodorescu victor_teodorescu am un baiat de 1 an si 7 luni ce locuieste cu socrii, eu fiind plecat din tara.si despartit de sotie. sotia a stat cu copilul o perioada dupa care l-a cam ... (vezi toată discuția)