avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sint casatorita de 5 ani,casa fiind cumparata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara si trimitindu-i sotului meu pt a cumpara casa.cind s-au strins banii necesari sotul meu a cumparat casa eu nefiind in tara. acum dorim sa divortam.eu sint la a doua casatorie , din prima casatorie avind un baiat in virsta de 18 ani acum cu handicap accentuat.in perioada cit am fost plecata sotul meu a stat cu copilul. eu lucram cite 6 luni si apoi veneam in tara pt 1 an si plecam iar. contractul de munca era de 6 lui.cit timp am fost plecata i-am trimis sotului meu bani prin posta,pt a cumpara casa. a inteles ca la divort si la partaj se face jumate-jumate, dar si ca daca eu pot dovedi ca am contribuit cu mai mult la achizitionarea casei pot avea cistig de cauza. cum pot face asta?nu mai am oprit decit 3 acte de la posta de acolo cum ca am trimis bani in tara in valoare de 1500 euro. cum pot dovedi ca a fost cumparata casa din banii mei? sotul meu a plecat de acasa de 1 luna si nu contribuie cu nik la cheltuielile casei. pot face ceva?sa-l reclam undeva?casa a fost cumparata la pretul d atunci(respectiv 10 000 dolari).va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters89128 , utilizator 17:21, 5 Septembrie 2009
Pentru ca Dvs. sa primiti o parte mai mare din casa respectiva trebuie sa dovediti ca ati contribuit mai mult la cumpararea ei, decat sotul Dvs. Daca am inteles bine, Dvs. ati trimis bani acasa, iar sotul Dvs. nu a lucrat, ci a stat cu copilul -- nu pare sa fie greu sa dovediti, ca contributia Dvs. a fost mai mare, decat cea a sotului. Instanta va tine cont de acest fapt, dar si de faptul ca sotul Dvs. a stat cu copilul acasa, facandu-va astfel posibil sa lucrati in strainatate (deci a contribuit si el).

Puteti sa va reclamati sotul pentru abandon de familie la Politie.

In cazul Dvs. pare sa fie posibila si divortul de comun acord, deoarece sunteti casatorita de mai mult de un an si nu exista copii minori rezultati din casatorie.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
ContSters77883, utilizator
Casa va fi supusa partajarii(e bun comun ), insa plata pretului poate fi dovedita cu orice mijloc de proba,si , avand in vedere datele expuse , trebuie sa fac mentiunea ca pana si munca in gospodarie e apreciata de catre instanta de judecata cand se dispune sistarea coproprietatii.;)

Iar parasirea domiciliului conjugal , alaturi de alte conduite deficitare ale sotului pot fi invocate cu succes in vederea retinerii culpei exclusive a sotului parat , si cheltuielile de judecata sa ramana in sarcina acestuia.
Succes.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Indiferent de modalitatea divortului(comun acord sau culpa ambilor soti) casa va fi partajata de instanta in cazul in care acest lucru este posibil. daca nu este posibila partajarea casei (fiind bun comun ) atunci instanta poate decide atribuirea casei catre unul din soti cu drept de sulta pentru celalalt sot. In cazul dvs , avand si un copil major dar cu grad mare de handicap , aveti toate sansele sa primiti casa cu obligatia de a-l despagubi pe sot cu cota parte care i se cuvine ! Sfatul meu este ca in cererea de divort sa solicitati sa vi se atribuie casa obligandu-va sa-l dezdaunati pe sot! Suma pe care va trebui sa i-o platiti va fi stabilita printr-o expertiza tehnica judiciara in cadrul procesului de divort!B-)
SUCCES!
pot sa-l reclam la politie pt abandon familial? am fost la politie si cei de acolo au zis ca nu se mai ia in considerare acest lucru.multumesc
Paragraful din Codul Penal care incrimineaza abandonul de familie este inca in vigoare. Daca la Politie primiti astfel de raspunsuri mai exotice, va propun sa faceti plangere la Inspectoratul Judetean de Poilitie (sau insitutia coraspunzatoara din Municipiul Bucuresti).

Alte discuții în legătură

Partaj auracata auracata buna seara.apartamentul cu 3 camere e cumparat in timpul casatoriei.deci e bun comun. apartamentul a fost cumparat de sot din banii trimisi de mine din alta ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu noralia noralia buna ziua o sa trec direct la problema. sotul meu a parasite domiciliul de aprox. o luna de zile. in urma unor discutii in care nu ajungeam la nici o ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul dovedirii infidelitatii sotiei.. Florinm1973 Florinm1973 Am fost casatorit 19 ani din care a rezultat un minor de 16 ani care a ramas cu mine in locuinta. Pe sotie am inregistrat-o audio in timp ce discuta cu ... (vezi toată discuția)