avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu

buna ziua
o sa trec direct la problema.
sotul meu a parasite domiciliul de aprox. o luna de zile.
in urma unor discutii in care nu ajungeam la nici o solutie , am cazut amandoi de accord sa faca o pauza...pentru doua trei zile..departe de casa...sa se linisteasca...si apoi sa vedem cum rezolvam.
el a apucat cu ambele maini aceasta pauza...(ulterior am aflat ca are amanta) si s-a facut nevazut.din cand in cand a mai sunat copilul de 10 ani...si a mai venit de vroe doua ori acasa...sa isi ia din lucruri...cam tot ce inseamna haine ,electronice , tablet , boxe.
cand venea acasa pt lucruri l-am tot rugat sa vina inapoi pt ca copilul sufera f mult si plange dupa el.
el insa insinsta ca nu se mai poate intoarce acasa , ba chiar acum sustine ca eu l-am dat efectiv afara.
atunci nu stiam de amanta , am aflat de cateva zile , am dovezi ,copii dupa mesajele de le fb , si as vrea sa ma pun la adapost in cazul divortului.
adica , vreau sa stiu cum procedez sa declar parasire de domiciliu.
apoi as vrea sa stiu daca pot folosi in instanta mesajele cu amanta , si daca pot lupta in cazul unui partaj cu cat mai multe arme , pt ca nu vreau sa cedez la apartam , si vreau sa lupt pt copil.

imi puteti spune cum procedez sa declar parasirea de domiciliu ?
si daca el in 10 ani de casnicie nu a lucrat efectiv cu carte de mca , mai mult de 4 ani , la care adaug rel.extraconjugale si parasirea de dom , am mai putea discuta de 50./ in cazul unui partaj??


multumesc anticipat
nora lia
~ Conținut șters la cerere ~
Cel mai bun lucru ar fi sa discutati intai cu sotul privind iminenta divortului si stabilirea, eventual cu ajutorul unui mediator specializat, atat a unui plan parental constand in exercitarea in comun a autoritatii parintesti, locuinta minorului, dreptul la legaturi personale si cuantumul obligatiei de intretinere, cat si pretentiile partajului.
"Arme" prea eficiente nu prea aveti, in ciuda adulterului si a cartii de munca.
In cel mai fericit caz se va gasi culpa lui, urmand sa i se impute cheltuielile de judecata la actiunea de divort declansata de dvoastra dar, practica judiciara in caz de adulter (feminin) e culpa comuna.
Apartamentul este bun comun achitat? In acest caz, veti ramane in apt dar va trebui sa-i platiti o sulta 1/2 din valoarea de piata sau vi se va da un termen de valorificare, urmand sa va impartiti suma in mod egal.
nu e vb de dragoste cu sila...chiar deloc...insa cand am tot incercat sa discutam despre divort amiabil , el vrea practic jumatate din casa si masina.
eu nu voi accepta div.amiabil , pt ca raul facut de felul in care a procedat el , nu poate fi sters asa din sufletul copilui.
de aceea vreau sa ajung in instanta si sa decica un judecator daca el merita sau nu , jumatate din munca mea , in mare parte.
pentru asta , vreau sa adun cat mai multe probe.

eu l-am rugat insistent sa vina sa isi vada copilul , sa isi reia relatia cu el , pt ca ,datorita amantei , l-a ignorat cu lunile .
nu sunt cea care nu il las sa divorteze sau sa isi vada copilul si sa isi execite dreptul de parinte, dar si obligatia.

apartam este cumparat dupa casatorie , cu banii obtinuti dupa vanzarea unei alte locuinte avuta de mine inainte de casatorie.

si nu inteleg dece nu ar fi penal...atata vreme cat ,din ceea ce am citit mai sus , el se incadreaza si la abandon , nu doar parasire.
adica conform legii , pot sa ma folosesc de situatia de fatza.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
noralia, utilizator
Nu implicati copilul! Dvoastra sunteti cea ranita si actionati asa fel incat rana divortului sa fie cat mai mica ptr copil. Adunati-va si deveniti rationala! Dpdv legal v-am raspuns. Mai departe ORICE OSTILITATE intre dvoastra si tata va AFECTA DIRECT copilul dvoastra.
Cer scuze ca nu v-am raspuns...pe plac. Aia cu dragoste cu sila e status-ul meu si nu are neaparat legatura cu cazul dvoastra.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
incerc din rasputeri sa feresc copilul de orice rau.

e f adevarat ca ma simt ranita , insa , cine nu ar fi in locul meu.?

eu vreau doar sa se termine acest cosmar ,insa , nici nu pot accepta sa pierd jumatate din tot , tianand cont de cele spuse mai sus.

ar trebui sa vand casa, sa plec cu copilul intr-o garsoniera in cel mai bun caz.
asta este o solutie corecta pt copil?
pt ca sotul a decis ca vrea amante cat mai multe si isi doreste din nou o viata de burlac.

Alte discuții în legătură

Divort auracata auracata sint casatorita de 5 ani,casa fiind cumparata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara si trimitindu-i sotului meu pt a cumpara casa.cind s-au ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția la divorț, și cum să procedez ca să ies cât mai bine din proces? Raluca9876 Raluca9876 Buna ziua, Ce probe trebuie sa aduca sotia inselata la divort? Am deocamdata o poza (cu sotul meu si amanta) si niste conversatii de pe messenger. Sunt ... (vezi toată discuția)