buna ziua
o sa trec direct la problema.
sotul meu a parasite domiciliul de aprox. o luna de zile.
in urma unor discutii in care nu ajungeam la nici o solutie , am cazut amandoi de accord sa faca o pauza...pentru doua trei zile..departe de casa...sa se linisteasca...si apoi sa vedem cum rezolvam.
el a apucat cu ambele maini aceasta pauza...(ulterior am aflat ca are amanta) si s-a facut nevazut.din cand in cand a mai sunat copilul de 10 ani...si a mai venit de vroe doua ori acasa...sa isi ia din lucruri...cam tot ce inseamna haine ,electronice , tablet , boxe.
cand venea acasa pt lucruri l-am tot rugat sa vina inapoi pt ca copilul sufera f mult si plange dupa el.
el insa insinsta ca nu se mai poate intoarce acasa , ba chiar acum sustine ca eu l-am dat efectiv afara.
atunci nu stiam de amanta , am aflat de cateva zile , am dovezi ,copii dupa mesajele de le fb , si as vrea sa ma pun la adapost in cazul divortului.
adica , vreau sa stiu cum procedez sa declar parasire de domiciliu.
apoi as vrea sa stiu daca pot folosi in instanta mesajele cu amanta , si daca pot lupta in cazul unui partaj cu cat mai multe arme , pt ca nu vreau sa cedez la apartam , si vreau sa lupt pt copil.
imi puteti spune cum procedez sa declar parasirea de domiciliu ?
si daca el in 10 ani de casnicie nu a lucrat efectiv cu carte de mca , mai mult de 4 ani , la care adaug rel.extraconjugale si parasirea de dom , am mai putea discuta de 50./ in cazul unui partaj??
Cel mai bun lucru ar fi sa discutati intai cu sotul privind iminenta divortului si stabilirea, eventual cu ajutorul unui mediator specializat, atat a unui plan parental constand in exercitarea in comun a autoritatii parintesti, locuinta minorului, dreptul la legaturi personale si cuantumul obligatiei de intretinere, cat si pretentiile partajului.
"Arme" prea eficiente nu prea aveti, in ciuda adulterului si a cartii de munca.
In cel mai fericit caz se va gasi culpa lui, urmand sa i se impute cheltuielile de judecata la actiunea de divort declansata de dvoastra dar, practica judiciara in caz de adulter (feminin) e culpa comuna.
Apartamentul este bun comun achitat? In acest caz, veti ramane in apt dar va trebui sa-i platiti o sulta 1/2 din valoarea de piata sau vi se va da un termen de valorificare, urmand sa va impartiti suma in mod egal.
nu e vb de dragoste cu sila...chiar deloc...insa cand am tot incercat sa discutam despre divort amiabil , el vrea practic jumatate din casa si masina.
eu nu voi accepta div.amiabil , pt ca raul facut de felul in care a procedat el , nu poate fi sters asa din sufletul copilui.
de aceea vreau sa ajung in instanta si sa decica un judecator daca el merita sau nu , jumatate din munca mea , in mare parte.
pentru asta , vreau sa adun cat mai multe probe.
eu l-am rugat insistent sa vina sa isi vada copilul , sa isi reia relatia cu el , pt ca ,datorita amantei , l-a ignorat cu lunile .
nu sunt cea care nu il las sa divorteze sau sa isi vada copilul si sa isi execite dreptul de parinte, dar si obligatia.
apartam este cumparat dupa casatorie , cu banii obtinuti dupa vanzarea unei alte locuinte avuta de mine inainte de casatorie.
si nu inteleg dece nu ar fi penal...atata vreme cat ,din ceea ce am citit mai sus , el se incadreaza si la abandon , nu doar parasire.
adica conform legii , pot sa ma folosesc de situatia de fatza.
Nu implicati copilul! Dvoastra sunteti cea ranita si actionati asa fel incat rana divortului sa fie cat mai mica ptr copil. Adunati-va si deveniti rationala! Dpdv legal v-am raspuns. Mai departe ORICE OSTILITATE intre dvoastra si tata va AFECTA DIRECT copilul dvoastra.
Cer scuze ca nu v-am raspuns...pe plac. Aia cu dragoste cu sila e status-ul meu si nu are neaparat legatura cu cazul dvoastra.
incerc din rasputeri sa feresc copilul de orice rau.
e f adevarat ca ma simt ranita , insa , cine nu ar fi in locul meu.?
eu vreau doar sa se termine acest cosmar ,insa , nici nu pot accepta sa pierd jumatate din tot , tianand cont de cele spuse mai sus.
ar trebui sa vand casa, sa plec cu copilul intr-o garsoniera in cel mai bun caz.
asta este o solutie corecta pt copil?
pt ca sotul a decis ca vrea amante cat mai multe si isi doreste din nou o viata de burlac.
Divort
auracata
sint casatorita de 5 ani,casa fiind cumparata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara si trimitindu-i sotului meu pt a cumpara casa.cind s-au ... (vezi toată discuția)