avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția la divorț, și cum să procedez ca să ies cât mai bine din proces?

Buna ziua,
Ce probe trebuie sa aduca sotia inselata la divort? Am deocamdata o poza (cu sotul meu si amanta) si niste conversatii de pe messenger. Sunt suficiente pt a demonstra infidelitatea? Problema este ca noi avem un copil de 14 ani si daca divortam vreau sa raman cu copilul in apartamentul in care locuim si sa plece sotul. Apartamentul este pe numele nostru al amandorura, ca sot si sotie, dar el tot timpul mi-a reprosat ca la nunta noastra parintii mei nu au dat la fel de multi bani cat au dat ai lui.... Mai conteaza acum cine si cat a dat? Noi avem 18 ani de casnicie. In tot acest timp noi am mai contractat un apartament prin credit ipotecar l-am aranjat impreuna si l-am inchiriat cu gandul sa il avem sa i-l dam copilului cand va creste mare. Acum am aflat ca el a ajuns sa se intalneasca cu amanta in acel apartament pe care eu il credeam inchiriat...
El a fost un tata bun pt copil, dar din pacate in ultima vreme a cam lipsit de acasa si acum am in sfarsit si probele infidelitatii lui.
Va rog deci sa imi spuneti cum sa procedez ca sa ies cat mai bine la divort. Vreau deci sa ma lase cu copilul in apart in care locuim si sa obtin bani de la el pt intretinerea copilului acea pensie alimentara nu ma pricep, va rog spuneti-mi aceste probe pe care le am vor fi expertizate si cum anume mi le a trimis cineva. Cred ca sunt reale nu sunt fake-uri pt ca sotul s-a purtat f urat cu mine in ultima vreme, deci....
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Daca va veti judeca doar pe infidelitate ca motiv de divort procesul va fi unul complicat.
Instantele in general evita sa aiba in vedere infidelitatea sotului.

Va trebui sa dovediti dincolo de orice dubiu ca sotul v-a inselat in sensul ca a intretinut relatii extraconjugale.O simpla banuiala este insuficienta.
Aveti probe certe in acest sens?

Ceva probe inteleg ca aveti cat sa starneasca dubiul dvs. dar in instanta nu trebuie sa starniti dubiul ci sa dovediti cert ca va inseala.

Ca sa nu va complicati ati putea incerca un divort prin acordul sotilor.
Pe langa probele avute ,va tb sa propuneti un 1 martor care'' sa sustina'' povestea dvs,faptul ca sotul are o relatie,ca relatiile dintre dvs si sot s-au racit,ca sotul este gelos,provoaca certuri etc.Tb sa dovediti ca relatiile de familie se destrama si casatoria nu mai poate continua.Ca martor puteti sa propuneti si o ruda cineva care se presupune ca poate cunoaste motivele mai sus mentionate.Pensia de intretinere pt minor se calculeaza in functie de veniturile realizate de sot.Intai finalizati divortul si apoi se pune problema partajului cine si cu cat a contribuit sau daca a fost vorba de o contributie egala la dobandirea bunurilor.Solicitati o cnsultatie unui avocat pentru a va sfatui cum sa formulati actiunea,ce motive sa invocati etc,
Adulterul nu prea mai e...nimic. Pe vremea veche era infractiune. Acum, nici macar culpa nu se considera. Instantele apreciaza ca adulterul este generat (si) de partenerul care nu a putut... etc. Daca nu puteti trece peste si vreti sa divortati, cel mai bine e sa discuati calm cu sotul dvoastra despre premizele divortului, incercand sa ajungeti la o amiabilitate. Atat in ce priveste minorul: locuinta, intretinere, legaturi personale, cat si in ce priveste impartirea averii comune. Cel mai probabil, ca sa locuiti in acel apartament in care doriti, va trebui sa negociati cu sotul, eventual sa va pregatiti de o sulta. Averea comuna pare complicata din cauza creditului, asa ca cel mai bine este sa consultati un avocat dacanu veti ajunge la amiabilitatea dorita de dvoastra.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La o prima vedere nu veti obtine nimic din ceea ce spuneti ca vreti sa obtineti.
1. copilul nu e un bun, deci nu va poate ramane dvs.
Veti exercita impreuna cu sotul dvs autoritatea parinteasca in comun (banuiesc ca nu puteti dovedi ca tatal este un pericol pentru copil).
Domiciliul copilului se va stabili in functie de mai multe criterii (unde veti locui fiecare dupa divort, ce doreste copilul, etc).
Programul de relatii personale cu copilul pentru parintele nerezident ar trebui sa fie unul extins data fiind varsta copilului.
Tot tinand cont de varsta copilului pensia de intretinere ar trebui sa fie in natura (haine, mancare, incaltaminte, meditatii, excursii, ce mai are copilul nevoie) pentru ca e suficient de mare cat sa poata spune ce nevoi are. E varianta cea mai avantajoasa pentru copil.
Adulterul (dovedit sau nu) nu are nici o influenta asupra deciziilor care il privesc pe copil.
2. apartamentul fiind bun comun se va imparti in procesul de partaj (care, de regula, este un proces diferit de cel de divort, exceptand cazul in care reusiti sa ajungeti la un acord pe care sa-l consfinteasca instanta).
3. apartamentul pentru care aveti un credit (inteleg ca nu ati terminat de platit creditul) are o situatie mai dificila pentru ca va va trebui acordul bancii pentru orice schimbare de proprietari
4.divortul din culpa sotului pe motiv de relatii extraconjugale - aici puteti incerca, dar eu va recomand sa nu.
In primul rand vorbim despre tatal copilului dvs, copil adolescent, incercati sa nu il treceti prin asa o mocirla. Este o varsta critica si riscati sa-l lasati fara nici un sprijin moral - practic va va dispretui si pe dvs si pe tatal lui pentru ca l-ati facut sa treaca prin asa ceva,si dvs in plus va va reprosa ca n-ati stiut sa aveti grija de tatal lui.
In al doilea rand daca deschideti cutia cu "surprize" s-ar putea sa gaseasca si sotul dvs niste "dovezi" ca l-ati inselat. Nu exista un astfel de proces curat.
Si mai ganditi-va ca nici unul dintre parinti nu va mai avea credibilitate in fata copilului. Ceea ce e tragic.

Si da, si eu cred ca nu exista relatie intre doi oameni care sa se destrame doar din vina unuia. Da, el e mai fara principii si a ales sa mearga pe linia gri (adica n-a pus capat casatoriei inainte de a incepe o noua relatie), dar cam atat.

Incercati sa vedeti lucrurile pe termen lung si alegeti solutia cea mai avantajoasa. Eu v-as recomanda sa il invitati la mediator pentru a negocia punctele de mai sus (le-am bolduit ca sa iasa in evidenta ca acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le rezolvati).
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Dacă am probe care dovedesc infidelitatea soțului meu, ,,amanta“ ar putea fi chemată în judecată pentru despăgubiri? Bbbc Bbbc Daca am probe care dovedesc infidelitatea sotului meu , “ amanta “ ar putea fi chemata in judecata .. sa plateasca despagubiri ? (vezi toată discuția)
Divort cornel dumitru 1 cornel dumitru 1 Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi \"sa ma duc in instant sa cheltui bani\" ca n-o ... (vezi toată discuția)