Este relevant pentru Dvs. sa demonstrati infidelitatea partenerului? Eu cred ca nu. Nu ati face decat sa prelungiti termenele de judecata incercand sa demonstrati infidelitatea, care oricum nu este incriminata de lege.
Despre ce dovezi vorbiti, atat timp cat afirmati mai sus ca mesajele de la amanta nu sunt compromitatoare pentru sotul infidel?
Indiferent care dintre Dvs veti inainta cererea de divort, acesta tot se va finaliza. Pentru copil ar trebui sa lasati totul la o parte si sa divortati amiabil.
Nu cred ca infidelitatea poate afecta custodia comuna. Dar este numai o parere.
Problema este ca nu sunt eu sotia inseala , sunt amanta .
Si nu vreau ca el sa piarda divortul si copilul total .
Sotia il ameninta ca o sa ii ia copilul si nu o sa-l mai poata vedea . Are acest drept daca demonstraza infidelitatea ? Sotia nu doreste sa divorteze amiabil sub nici o forma !
:stunned:
Ce sa va raspund? Nu cred ca-i posibil sa piarda custodia comuna a copilului. Nu este nici primul si nici ultimul cuplu care ajunge la divort din motivul aratat de Dvs. mai sus.
Ar insemna ca toti copiii ai caror parinti divorteaza din aceasta cauza sa nu mai pastreze legatura cu celalalt parinte. Ori asa ceva chiar nu este posibil.
Nu se mai poate...asta este. Cred ca tatal ar trebui sa discute cu mamica si sa ajunga la o intelegere amiabila. O discutie cu un mediator care sa le explice cum sta toata treaba ar fi binevenita, zic eu.
r.gabi a scris:
In conformitate cu disp. art.373-403 din noul Cod civil , divortul poate avea loc astfel :
1.Prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi , ori la cererea unuia dintre soţi care e acceptată de celălalt.
2. Atunci când , din cauza unor motive temeinice , raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă , instanţa stabileşte culpa unuia dintre soţi în destrămarea căsătoriei sau culpa comună a soţilor , chiar dacă numai unul dintre ei a formulat cerere de divorţ.
3. La cererea unuia dintre soţi , după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani ; divorţul se poate pronunţa chiar din culpa exclusivă a soţului reclamant , exceptand situatia în care pârâtul se declară de acord cu divorţul , când acesta se va pronunţa fără a se menţiona culpa soţilor.
4. La cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate nu mai permite continuarea căsătoriei , situatie în care desfacerea căsătoriei se pronunţă fără a se face menţiune despre culpa soţilor.
In cazul unor minori rezultati din casnicie :
In cazul în care din relatiile de căsătorie au rezultat copii minori , automat promovarea actiunii de divort , determină si stabilirea domiciliului copiilor minori , cu obligarea celuilalt sot la plata unei contributii de întretinere pentru minori , raportat ca procent din venitul sau declarat si dovedit in instanta.
De asemenea se stabileste si custodia comună sau în unele cazuri unică asupra minorului sau minorilor după caz.
În situatia desfacerii căsătoriei prin consimtământ , se impune prezenta ambilor soti la primul termen de judecată , pentru a certifica semnăturile de pe actiunea de divort în fata instantei. Cand sotii se afla în situatia în care nu se pot prezenta , fiind plecati din tară , pot da o procură specială unui avocat.
Procura poate fi întocmită la un notar din cadrul tării unde sunt rezideti sau de consulatul romanesc , cel mai apropiat de domiciliul lor , de pe teritoriul statului unde se afla.
Solutionarea cererilor privind alte efecte ale divortului asupra cărora sotii nu se înteleg este de competenta instantei judecatoreşti.
Deci si in situatia in care parintii nu se inteleg cu privire la custodia minorilor.
Recomandabil ar fi ca sotii sa se inteleaga asupra divortului si a custodiei pentru a se realiza totul civilizat , pe cale amiabila.
In situatia in care sotii nu se inteleg asupra acestor aspecte judecarea cauzei se fa efectua de instanta judecata in baza probatoriilor administrate de acestia , in dovedirea , respectiv , in combaterea actiunii( acte , martori , interogatorii reciproce pe capetele de cerere privind incredintarea copilului si pensia de intretinere si ancheta psiho-sociala a Autoritatii tutelare)
Infidelitatea sotului , daca se ajunge la o astfel de discutie , trebuie probata si cu martori
Nu pot sa nu rad de situatie, mai ales ca si eu am crezut ca sunteti sotia, desi mi se parea ciudat ca vroiati sa aparati custodia comuna a sotului. :hugall:
Este recomandat ca divortul sa se faca elegant, la notar de preferat ca sa nu dureze mult. Custodia va fi comuna, exceptie face cazul in care mama dovedeste ca tatal afecteaza interesul superior al minorului.
Mama cel mai probabil va obtine domiciliul minorilor si astfel ar putea sa ii faca zile grele tatalui, e valabila si reciproca.