avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu

buna ziua
o sa trec direct la problema.
sotul meu a parasite domiciliul de aprox. o luna de zile.
in urma unor discutii in care nu ajungeam la nici o solutie , am cazut amandoi de accord sa faca o pauza...pentru doua trei zile..departe de casa...sa se linisteasca...si apoi sa vedem cum rezolvam.
el a apucat cu ambele maini aceasta pauza...(ulterior am aflat ca are amanta) si s-a facut nevazut.din cand in cand a mai sunat copilul de 10 ani...si a mai venit de vroe doua ori acasa...sa isi ia din lucruri...cam tot ce inseamna haine ,electronice , tablet , boxe.
cand venea acasa pt lucruri l-am tot rugat sa vina inapoi pt ca copilul sufera f mult si plange dupa el.
el insa insinsta ca nu se mai poate intoarce acasa , ba chiar acum sustine ca eu l-am dat efectiv afara.
atunci nu stiam de amanta , am aflat de cateva zile , am dovezi ,copii dupa mesajele de le fb , si as vrea sa ma pun la adapost in cazul divortului.
adica , vreau sa stiu cum procedez sa declar parasire de domiciliu.
apoi as vrea sa stiu daca pot folosi in instanta mesajele cu amanta , si daca pot lupta in cazul unui partaj cu cat mai multe arme , pt ca nu vreau sa cedez la apartam , si vreau sa lupt pt copil.

imi puteti spune cum procedez sa declar parasirea de domiciliu ?
si daca el in 10 ani de casnicie nu a lucrat efectiv cu carte de mca , mai mult de 4 ani , la care adaug rel.extraconjugale si parasirea de dom , am mai putea discuta de 50./ in cazul unui partaj??


multumesc anticipat
nora lia
In cazul expus de dvs. nu s-a savarsit nici o infactiune (abandon familie ). E un caz civil ce se va rezolva doar prin instanta .Solicitati divortul din culpa comuna , cereti stabilirea domiciliului minorului la dvs. ,exercitarea in comun a drepturilor parintesti si obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere pentru minor in functie de venituri (1/4) .Apoi solicitati partajul si o cota majorata la partaj avand in vedere ca ati contribuit mai mult de jumatate la dobandirea bunurilor , cat si cu suma provenita din vanzarea unui apartament bun propriu. Probele se fac cu acte si martori , expertiza pentru evaluarea bunurilor. E bine sa mergeti cu actele la un avocat pentru o consultatie completa si deschiderea actiunilor.
Orgoliile, geloziile si reprosurile nu ajuta in instanta , veti fi consiliata si de judecator sa permiteti tatalui sa-si vada copilul daca doreste , dar nu-l puteti obliga.Copilul nu trebuie sa fie victima acestor neintelegeri , ori un mijloc de constrangere si santaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort auracata auracata sint casatorita de 5 ani,casa fiind cumparata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara si trimitindu-i sotului meu pt a cumpara casa.cind s-au ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul sotiei baxter83 baxter83 Buna ziua, sunt casatorit de 6 ani, am un baietel de 5 ani dar nu ma inteleg deloc cu sotia mea, am o relatie cu o alta femeie impreuna cu care am un copil de ... (vezi toată discuția)
Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția la divorț, și cum să procedez ca să ies cât mai bine din proces? Raluca9876 Raluca9876 Buna ziua, Ce probe trebuie sa aduca sotia inselata la divort? Am deocamdata o poza (cu sotul meu si amanta) si niste conversatii de pe messenger. Sunt ... (vezi toată discuția)