avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sint casatorita de 5 ani,casa fiind cumparata din banii pe care eu i-am strins lucrind afara din tara si trimitindu-i sotului meu pt a cumpara casa.cind s-au strins banii necesari sotul meu a cumparat casa eu nefiind in tara. acum dorim sa divortam.eu sint la a doua casatorie , din prima casatorie avind un baiat in virsta de 18 ani acum cu handicap accentuat.in perioada cit am fost plecata sotul meu a stat cu copilul. eu lucram cite 6 luni si apoi veneam in tara pt 1 an si plecam iar. contractul de munca era de 6 lui.cit timp am fost plecata i-am trimis sotului meu bani prin posta,pt a cumpara casa. a inteles ca la divort si la partaj se face jumate-jumate, dar si ca daca eu pot dovedi ca am contribuit cu mai mult la achizitionarea casei pot avea cistig de cauza. cum pot face asta?nu mai am oprit decit 3 acte de la posta de acolo cum ca am trimis bani in tara in valoare de 1500 euro. cum pot dovedi ca a fost cumparata casa din banii mei? sotul meu a plecat de acasa de 1 luna si nu contribuie cu nik la cheltuielile casei. pot face ceva?sa-l reclam undeva?casa a fost cumparata la pretul d atunci(respectiv 10 000 dolari).va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters89128 , utilizator 17:21, 5 Septembrie 2009
eu platesc toate cheltuielile casei. sotul meu parasind domiciliul nu imi da nici un ban. ce sa fac in acest caz? sa platesc in continuare ratele pe care le-am facut impreuna ? numai eu? si costul intretinerii tot eu il platesc. asa e corect?
Introduceti actiunea de divort, si partajul. Angajati un avocat pentru ca divortul sa fie dovedit din culpa exclusiva a sotului care a plecat din imobil, iar cu privire la partaj, cota de contributie mai mare pe care o invocati la dobandirea (TUTUROR) bunurilor comune (Atentie!), trebuie sa o dovediti cu orice mijloc de proba. Daca pe langa acel imobil, mai aveti si alte bunuri comune cu privire la care cota dv. de contributie este 50% sau mai mica, nu puteti invoca o cota mai mare de contributie doar pentru anumite bunuri comune!
Angajati un avocat, va sti el ce sa faca! ;)
va multumesc!
din datele pe care le ati prezentat dvs daca primiti 50 % atunci sa fiti multumita , chiar daca ati lucrat cu contract afara nu puteti dovedi decat ca ati trimis 1500 acasa , va dati seama ca restul sotul poate s-a sustina ca niciodata nu au ajuns acasa si ca dvs ati cheltuit acei bani prin strainatate si pe deasupra l- ati lasat si cu un copil cu handicap de care el s-a ocupat
de o luna poate este plecat sotul in ,,concediu" si poate nu va abandonat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj auracata auracata buna seara.apartamentul cu 3 camere e cumparat in timpul casatoriei.deci e bun comun. apartamentul a fost cumparat de sot din banii trimisi de mine din alta ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul dovedirii infidelitatii sotiei.. Florinm1973 Florinm1973 Am fost casatorit 19 ani din care a rezultat un minor de 16 ani care a ramas cu mine in locuinta. Pe sotie am inregistrat-o audio in timp ce discuta cu ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu noralia noralia buna ziua o sa trec direct la problema. sotul meu a parasite domiciliul de aprox. o luna de zile. in urma unor discutii in care nu ajungeam la nici o ... (vezi toată discuția)