avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara.apartamentul cu 3 camere e cumparat in timpul casatoriei.deci e bun comun. apartamentul a fost cumparat de sot din banii trimisi de mine din alta tara.ca dovada ca am trimis bani nu mai am decit 3 acte in valoare de 1800 $. restul cred ca le-am pierdut. nu am crezut ca voi ajunge la divort. pot dovedi doar probabil dind telefon acolo dar nu stiu daca asta ar avea vreo importanta.casa a costat 10 000$ dolari la vremea aceea.sotul meu nu munceste doar eu.lumina si celelalte cheltuieli sint pe numele meu doar la intretinere este trecut el. doar eu achit datoriile(in limita posibilitatilor).am si un baiat de 19 ani cu handicap.amindoi am consumat alcool dar pe el alcoolul la facut sa-sai piarda serviciul.si de doi ani nu mai munceste.eu muncesc si am muncit tot timpul ca sa platesc ratele si sa achit cheltuielile casei. sotul meu cind ne certam pleaca de acasa.am fost la politie sa reclam ca a parasit domiciliul dar cei de acolo au zis ca nu ii intereseaza pe ei ca nu pot sal bag la abandon familial.vine si pleaca cind vrea si ma ameninta ca o sa pierd casa pt ca el nu o sa munceasca si ca eu nu pot achita singura datoria de 3100 ron la intretinere .am salariu minim si platesc celelalte cheltuieli si copilului ii trebuie o gramada .incerc sa ma descurc cum pot. nu se poate discuta nici cu el pt ca ori nu raspunde la telefon ori daca raspunde zice ca are treaba si inchide. ce sanse am eu la casa la partaj?sa fac jumate jumate cu el?sau cum pot dovedi altfel ca , casa e luata din banii mei? multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:58, 13 Iulie 2010
In principiu contributia fiecaruia dintre soti la stabilirea bunurilor comune este de 50%. Insa instanta stabilieste cota de contribuitie a fiecaruia la dobandirea bunurilor comune in timpul casatoriei prin probatoriul administrat. Va trebui sa faceti dovada veniturilor dumneavoastra obtinute, ca sotul la momentul respectiv nu avea loc de munca, practic intreaga dumneavoastra contributie, prin inscrisuri, martori, interogatoriul paratului, expertiza.
Fiind bun comun, va intra in masa partajabila si se va imparti 1/2 - 1/2. E greu de demonstrat ca doar dvs. ati contribuit, daca reusiti, ramane la aprecierea instantei daca va acorda dvs . o cota mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de odihna mioaranoni mioaranoni Daca in timpul casatoriei am construit o casa de vacanta, iar actul de proprietate a fost facut doar pe numele sotiei, construirea si dotarea fiind facute pe ... (vezi toată discuția)
Am rugămintea să îmi clarificați și mie noțiunea de indiviziune, respectiv ce înseamnă ieșirea din indiviziune prin partaj voluntar sau judiciar Jurindex Jurindex Bună ziua! Am rugămintea să îmi clarificați si mie notiunea de indiviziune, respectiv ce inseamna iesirea din indiviziune prin partaj voluntar sau ... (vezi toată discuția)
Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. se ține seama la partaj de acest lucru? costica_ioana costica_ioana Buna seara! La partaj prin instanță, se ține cont de : 1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu ... (vezi toată discuția)