Va rog sa ma ajutati cu o parere daca se poate, in privinta cazului meu.
In luna iunie am avut un accident de munca, in urma sa osul de la mana dreapta a fost rupt foarte urat. Am fost internata cam o saptamana, operata cu tija la mana dreapta.
Ulterior am vrut sa incep recuperarea, la stat prin CASM a fost imposibil, perioada de asteptare era de 6 luni, eu riscam sa nu.mi mai pot misca deloc mana dreapta daca ramaneam atat de mult timp imobilizata.
Drept urmare am mers intr.un cadru privat, si prin CASMB am avut primele 10 sedinte gratuite, valabile 3 luni de zile.
Recuperarea vreau sa o continui asa, operatia nu a fost tocmai reusita, si sunt un caz destul de complex, cu mobilitate 0 initial.
Potrivit articolului 21 din legea asigurării pentru accidente de muncă şi boli profesionale 346/2002, republicată 2014, angajatorul trebuie sa achite recuperarea pana in momentul in care eu redevin apta de munca.
Insa, fiind vorba de o recuperare ce trebuie facuta sub supraveghere medicala obligatorie, iar asta o pot face doar in privat din cauza timpului, cum se aplica legea in cazul meu?
Casele judetene de asigurari de sanatate incheie contracte cu firme specializate pentru recuperarea medicala a victimelor AM si BP.
Decontarea recuperarii medicale din Fondul national unic constituit in baza Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 se face de catre CJPensii, de regula, in institutii din cadrul asistentei sociale de stat.
Va trebui sa formulati intrebarea la CJP si la CAS, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Dupa stiinta mea, serviciile de recuperare medicala se deconteaza catre firme private numai daca recuperarea medicala nu poate fi realizata, motivat, intr-o firma de asistenta medicala de stat.
Accident
Trifan costel
Buna am avut un accident la munca miam tăiat un deget si al doilea strivit unu care a fost strivit sa vindecat cam70 la sută iar cel tăiat și strivit ... (vezi toată discuția)