Buna eu si fosta sotie am depus o cerere de divort in Romania la un notar public pentru ca divortl va fii pe cale amiabila tin sa precizez ca locuim in strainatate si avem si un copil impreuna , iar doamna notar nea spus ca va trebui sa primim o comisie acasa fiecare dintr-e noi pana aici totul perfect problema este ca am fost la primaria orasului unde locuim in strainatate si ni sa spus ca nu este de competenta lor sa trimita aceasta comisie si acum nu mai stim cui trebuie sa ne adresam pentru a primi aceasta comisie rog ceva sfaturi multumesc
E complicat asa cum ati inceput. Cel mai simplu este sa contactati un avocat. Un divort prin acord care priveste si cererile accesorii adica copilul si pensia de intretinere. Se judeca aici in tara si, avand in vedere ca locuiti in strainatate, puteti sa va alegeti judecatoria si nici nu e necesara prezenta dvs. fizica in instanta, fiind reprezentati asadar. Potrivit art. 914 Ncpc " daca nicivreclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca ceretea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipss unui asemenea acord, cererea de divort este de competenta jud. Sect 5 Bucuresti".
E complicat asa cum ati inceput. Cel mai simplu este sa contactati un avocat. Un divort prin acord care sa priveasca si cererile accesorii, adica copilul si pensia de intretinere era mai adaptat situatiei.Se judeca aici in tara si, avand in vedere ca locuiti in strainatate, puteti sa va alegeti judecatoria si nici nu e necesara prezenta dvs. fizica in instanta, fiind evident reprezentati. Potrivit art. 914 Ncpc " daca nici reclamantul si nici paratul nu au locuinta in tara, partile pot conveni sa introduca cererea de divort la orice judecatorie din Romania. In lipsa unui asemenea acord, cererea de divort este de competenta jud. Sect 5 Bucuresti".
Imi este evident ca nu aveti niciun fel de neintelegeri cu sotia, de aceea ati ales si calea amiabila. Dar povestea cu notarul s- a complicat. A depune in instanta, un divort prin acord, este ok. Nu inseamna ca va judecati in contradictoriu. Inseamna ca ati cazut de acord asupra tuturor aspectelor si judecatorul va lua la cunostinta de acordul dvs. Simplu. Nimic complicat.