avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Eu si sotul meu ne-am casatorit la Valcea. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Eu si sotul meu ne-am casatorit la Valcea. As dori ...

Buna seara. Eu si sotul meu ne-am casatorit la Valcea. As dori sa divortez precizez ca de 5 ani nu mai locuim impreuna . Nu avem copii si nici bunuri de impartit. In momentul de fata eu locuiesc in Galati, iar sotul in strainatate. Pot depune actele la Judecatoria Galati. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 6 Ianuarie 2025
Da, puteti la Galați, unde sunteți.

Art. 914. -
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț în instanță. carmenelenavlad50@gmail.com carmenelenavlad50@gmail.com De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are ... (vezi toată discuția)
Unde incep actiunea de divort? competenta teritoariala ionutniculae ionutniculae Buna ziua! Sunt despartit din anul 2011,iar la sfarsitul aceluiasi an \\"fosta\\" a plecat in Spania. Ultimul domiciliu comun a fost in jud. Suceava,dar eu ... (vezi toată discuția)
Locul divortului mariadaria mariadaria Vreau sa divortez . Sunt cununata civil in comuna mea. Pot transfera dosarul de cununie civila in orasul unde locuiesc?am citit ca se trimite un certificat de ... (vezi toată discuția)