avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Eu si sotul meu ne-am casatorit la Valcea. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Eu si sotul meu ne-am casatorit la Valcea. As dori ...

Buna seara. Eu si sotul meu ne-am casatorit la Valcea. As dori sa divortez precizez ca de 5 ani nu mai locuim impreuna . Nu avem copii si nici bunuri de impartit. In momentul de fata eu locuiesc in Galati, iar sotul in strainatate. Pot depune actele la Judecatoria Galati. Va multumesc
Da, puteti la Galați, unde sunteți.

Art. 914. -
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

Sotul nu doreste divortul ca sa va prezentti impreuna la un notar saaau Stare civila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț. care este instanța competentă? se poate divorța în localitatea în care locuiesc în prezent ambii soți? Ralphy blejan Ralphy blejan Buna ziua , Impreuna cu soțul meu vrem sa divorțăm și am înțeles ca ar fi necesar sa mergem sa semnam actele in județul unde s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Divorț în instanță. carmenelenavlad50@gmail.com carmenelenavlad50@gmail.com De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are ... (vezi toată discuția)
Avocat ploiesti bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.in legatura cu un divort.eu acum locuiesc in constanta dar ultimul domiciliu comun a fost in ploiesti.trebuie sa merg la judecatorie in Ploiestii sau ... (vezi toată discuția)