avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Divorț în instanță.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Divorț în instanță.

De 15 ani am plecat din București, acum locuiesc în județul Suceava (15ani), vreau să divorțez la judecătorie în Vatra Dornei se poate.Fostul soț are domiciliu in București dar locuiește în străinătate,este de acord cu divorțul.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:15, 16 Octombrie 2019
CAPITOLUL I
Dispoziţii comune

Art. 914

Instanţa competentă

(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor. Dacă soţii nu au avut locuinţă comună sau dacă niciunul dintre soţi nu mai locuieşte în circumscripţia judecătoriei în care se află cea din urmă locuinţă comună, judecătoria competentă este aceea în circumscripţia căreia îşi are locuinţa pârâtul, iar când pârâtul nu are locuinţa în ţară şi instanţele române sunt competente internaţional, este competentă judecătoria în circumscripţia căreia îşi are locuinţa reclamantul.

(2) Dacă nici reclamantul şi nici pârâtul nu au locuinţa în ţară, părţile pot conveni să introducă cererea de divorţ la orice judecătorie din România. În lipsa unui asemenea acord, cererea de divorţ este de competenţa Judecătoriei Sectorului 5 al municipiului Bucureşti.


Adresati va JUDECATORIEI in a carei raza teritoriala domiciliati.


Incercati sa apelati la avocat si daca va intelegeti se poate gasi o solutie pentru divort ca sa nu mergeti la termene de multe ori.
Avocatul o sa va examineze cazul dupa ce discutati pe larg in concret si o sa ia decizia cea mai inteleapta daca veti ajunge toti la un numitor comun.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde incep actiunea de divort? competenta teritoariala ionutniculae ionutniculae Buna ziua! Sunt despartit din anul 2011,iar la sfarsitul aceluiasi an \\"fosta\\" a plecat in Spania. Ultimul domiciliu comun a fost in jud. Suceava,dar eu ... (vezi toată discuția)
Divort in alt judet turboxxl turboxxl Buna ziua, Daca am flotant in alt judet si depun o cerere de divort la judecatoria judetului in care stau acum cum se procedeaza? Sau este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Divort - competenta teritoriala florentina-doina florentina-doina Am plecat de la sot impreuna cu copii acum un an ,de atunci nu am tinut nici un fel de legătură cu el.As vrea să stiu daca pot divorta de el în București ... (vezi toată discuția)