avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis acum 2 ani
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis acum 2 ani

in data de 25 iunie 2016 mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis, o luna mai tarziu, 26 iulie 2016 mi s-a intocmit cel de al doi-lea dosar pentru aceeasi fapta ..
In data de 13 septembrie 2016 am promovat din prima incercare examenul auto reusind sa dobandesc permisul auto .
In prezent, 2 ani si 2 / 3 luni , mi s-a adus la cunostinta, in trafic de catre un agent ca voi fii chemat la audieri luna viitoare si daca cumva planuiesc sa plec din tara .

Istoricul meu auto:
1) Un accident fara victime, doar daune materiale in urma neacordarii de prioritate ( indicator amplasat destul de rau, nu l-am observat ) .
- 780 lei amenda + 3 luni suspendare + 1 luna pentru nesustinerea examinarii pentru redobandire.
2) amenda 630 lei / radar / 62km
3) suspendare permis 1 luna ( depasire linie continua ) + radar

La ce consecinte sa ma astept ?
Inchisoare cu executare ?
Suspendare + Anulare permis ?
Mai rau de atat ?
Buna seara,
Va sfatuiesc sa va angajati URGENT un avocat.
Va paste inchisoare cu executare.
Din cate inteleg aveti 2 infractiuni savarsite in concurs. Este posibil ca dosarele sa se reuneasca.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat permisul obtinut de dvs in timpul cercetarilor, o sa fie anulat.
Veti putea sa dati examen pentru un alt permis dupa ce intervine reabilitarea, minim 5 ani.
Credeti ca se poate obtine o pedeapsa cu suspendare si sa raman si cu permisul ? Adica judecatorul este obligat de lege sa-mi anuleze permisul ?
Nu instanta anuleaza permisul, permisul se anuleaza de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti de condamnare rămase definitivă.
Hmm .. este obligatoriu ca mie sa mi-i se anuleze permisul ?

Alte discuții în legătură

Putin ajutor va rog - alcool la volan gaabytzu gaabytzu Prin decembrie anul trecut am fost prins conducand un vehicul sub influenta bauturilor acoolice. Pe 4 aprilie 2016 am primit o comunicare rechizitoriu de la ... (vezi toată discuția)
Masuri si exceptii dispuse de camera preliminară Misincageorge251 Misincageorge251 Am un dosar penal pentru conducerea sub influenta băuturilor alcoolice,în iulie trebuie sa ma prezint pentru măsuri si excepții etc,adică dosarul cu ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat pentru consum de bauturi alcoolice ciprian000 ciprian000 in august 2018 la un control de rutina am fost surprins conducand autovehiculul dupa ce am consumat niste bere. in aerul expirat a iesit 0.59 iar la sange ... (vezi toată discuția)