avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie deschizand pfa cu minim 60 de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie deschizand pfa cu minim 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani

Buna ziua!
Situatia este in felul urmator: Sunt in CCC iar copilul implineste 2 ani in Februarie 2019. Inainte de concediu am fost angajata la un srl si acum am contractul suspendat pe perioada CCC, asa cum este legal. Tatal nu a avut 12 luni lucrate inaintea nasterii copilului deci nu tb sa-si ia concediu o luna.
1. Daca infiintez PFA in Decembrie 2018(cu 60 de zile inainte de a face copilul 2 ani), dar estimez ca voi avea venituri sub plafon si nu voi plati CAS si CASS(ca am inteles ca nu trebuie), pot solicita stimulent de insertie?
2. Pot in acest timp sa las contractul suspendat pana la doi ani cu srl-ul si apoi daca ma inteleg cu ei sa imi dea concediu fara plata cateva luni, timp in care sa activez ca pfa si sa iau stimulent de insertie?
3. Daca la pfa declar plafonul minim si platesc toate impozitele cat este cuantumul acestora pe luna? Dar daca declar sub plafon(jumatate din plafon, sa zicem) si nu platesc CAS si CASS, cat ar trebui sa platesc impozit?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie si concediu fara plata pentru crestere copil Bianca_Szel Bianca_Szel Am si eu o nelamurire. Am nascut pe 6 septembrie 2012 si am optat pentru CCC pe 1 an. Caracterul job-ului nu-i permite sotului sa efectueze acel CCC de o ... (vezi toată discuția)
Tatal si indemnizatia de crestere a copilului cristinaxxx cristinaxxx buna ziua! sotul meu are un pfa din mai 2009 si in ultiile 12 luni a realizat venituri impozabile.are toate platile si impozitele la zi. eu sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil radmihaela radmihaela Sunt in concediu ingrijire copil, si vreau sa mi deschid P.F.A, cum pot face fara sa pierd bani de la stat? Pot sa solicit reluarea activitatii si primesc ... (vezi toată discuția)