avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit

Ce taxe si impozite plătește un SRL ( plătitor de TVA), la stat
Ex -dacă am contractat o lucrare cu o valoare de 100 lei , cu cât rămâne societatea , dupa ce-și plătește toate taxele?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Mary2006 , utilizator 12:50, 6 Septembrie 2018
Factura 100 lei
tva inclus 15.97 lei
baza 84.03 lei

Taxe datorate:
Impozit micro 1% ( cu salariati norma intreaga) sau 3% (fara salariati) 2.49 lei
Tva 19% 15.97 lei

Fara alte cheltuieli luate in calcul va plati 2.49 lei+15.97 lei =18.46 lei
Profitul firmei 81.54 lei

Asociatii pot ridica bani din firma sub forma de salarii si dividende, ptr care se datoreaza taxe.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
Mulțumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercițiu financiar 2019: administratorul a tot ridicat bani din firmă, cum să procedez cu conturile 542 și 461? vă rog să mă ajutați cu un sfat Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua. Administratorul firmei a tot ridicat bani din firma si soldul lui 542 este destul de mare.Vechea contabila amvazut ca i-a inregistrat apoi in 461 ... (vezi toată discuția)
Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)