avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare si revanzare licente soft
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare si revanzare licente soft

Buna ziua,
Suntem un SRL al carui unic asociat este o firma din SUA care produce softuri. Am cumparat de la firma din SUA cateva licente pentru soft-ul produs de ei si am vrea sa le revindem in Romania . Cum inregistrez in contabilitate achizitia ( avand in vedere ca sunt licente trebuie sa fac taxare inversa chiar daca sunt din SUA? ), ma gandesc ca nu are rost sa le pun pe imobilizari si sa le amortizez atat timp cat scopul achizitiei a fost revanzarea lor. Marfuri?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: buburucea , utilizator 14:22, 7 Septembrie 2018
Buna ziua,

Daca licentele nu sunt furnizate pe discheta sau pe un alt purtator de date, intra in categoria serviciilor dpdv al tva.

Pentru aceasta achizitie de servicii, de la parteneri UE sau non UE aveti obligatia are obligatia platii TVA potrivit prevederilor art. 307 alin (2) efectuand plata prin mecanismul taxarii inverse (4426=4427). Cota de TVA este 19%.
Achizitiile de servicii se vor declara in Decontul de TVA la rd. 7 si 20, nu se declara in Declaratia 390, pentru tranzactii cu parteneri non UE

Contare pe marfuri este in regula deoarece le revndeti ca atare.

(In ipoteza ca vi se cedeaza dreptul de folosinta asupra softului si nu a dreptului de proprietate, e valabila expunerea )
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
Constantin Vera, Contabil
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)
Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara zona libera nicoletabis nicoletabis Am de facut o achizitie intracomunitara dar am verificat cod fiscal al furnizorului si apare invalid desi are codul fiscal al unui platitor de tva cu NL in ... (vezi toată discuția)