avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava gaz

Buna ziua.
Nu stiu daca este locul potrivit unde ma pot adresa .
Teava de gaz de 2 toli care alimenteaza tot blocul intra prin apartamentul meu ( la parter ) pe o distanta de vreo 7 m, iese si se continua pe scara blocului spre celelalte apartamente,Cei de la Eon nu a trebuit sa mai conduca conducta in jurul blocului si atunci asta li s-a parut solutia cea mai buna sa treaca prin primul apartament.
Este singurul apartament din localitate cu aceasta solutie de introducere
Recent am cumparat apartamentul si inca nu am inceput renovarile necesare.
As dori sa intreb daca, credeti ca am ceva sanse sa scot teava aceasta din apartament si cineva sa o puna roata asa cum este normal ? Cand s-a introdus gazul in bloc , cum s-a permis oare acest lucru ? S-a facut oare legal acest lucru ?
Cu cei de la Gaz inca nu am discutat serios de aceasta treaba , mi-e frica ca imi vor respinge foarte usor cererea , am zis totusi sa cer o parere si de la dvs .

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
Robinho81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mada21$ , utilizator 10:31, 10 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata pentru astfel de instalatii de gaze la care proiectantul sa obtina avizul firmei de distributie gaze.
Lucrarea poate fi efectuata doar de o firma autorizata agreata de firma de distributie gaze.
Constructia tevii prin apartament si apoi scoaterea acesteia pe casa scarii nu este normala in conditiile in care, in prezent toate tevile se scot pe casa scarii, intrarea in casa scarii facandu-se din exterior prin zidul in care este usa de intrare in scara blocului.
Probabil ca lucrarea s-a efectuat cu multi ani in urma.
Va fi mare problema cu cine va plati cheltuielile ?!
Dvs. cand ati cumparat apartamentul trebuia sa aveti deja ceva demersuri facute legate de respectiva teava.
Mulțumesc pentru raspuns
~ Conținut șters la cerere ~
Apartamentele sunt contorizate individual . In cazul in care nu voi ajunge la un consens cu distribuitorul de gaze , ma gandeam chiar sa imi incerc norocul la protectia consumatorului, sa vedem.
Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)
Temei legal - pentru autorizare construire coloana gaz in scara de bloc BURLACU52 BURLACU52 Am depus cerere de racordare la sistemul de distributie gaze naturale pentru o scara de bloc pe asociatia de proprietari am obtinut acord de acces la sistemul ... (vezi toată discuția)
Contor comun gaz tompop tompop Propietar garsoniera am ramas singurul utilizator conectat la contorul de gaz comun pe scara blocului,toti vecinii au separatie de gaze,deci contoare separate. ... (vezi toată discuția)