avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de v-c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de v-c

am facut un antecontract de v-c apartament 4 camere, mi-a fost virat prin banca un avans de 5000$, , urmand sa facem actele la notar intr-o luna.
Notarul a constata la OCPI , ca apartamentul meu este inscris in Registrul Digital de Transcriptiuni Imobiliare, de catre Asociatie pt suma de 1300 lei,
Eu, nu mai pot incheia actul de vanzare-cumparare al apart in termenul promis, Am facut cererea de reexaminare la OCPI, prin care am aratat hotararea judecatoreasca ca nu am nici un leu de plata.Dar, pana la solutionarea cererii, eu va trebui conform antecontractului de V-c sa platesc cumparatorului dublul sumei incasate, altfel ma executa si mai platesc si alte cheltuieli. Ce fac ? Platesc banii si apoi dau in judecata Asociatia de locatari ? Va rog, ajutati-ma !
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:56, 10 Septembrie 2018
Eu zic mai întâi sa te intelegi cu cel care cumpara. Mai ales dacă nu aveți aceea datorie la intretinere si aveți hotarare judecatoreasca care sa confirme. Dacă nu accepta o prelungire de termen atunci dați banii inapoi si Dvs faceti cu alt cumpărător vânzarea sa aveți de unde da dublul sumei inapoi. Iar pe cei de la asociație de ce sa i dați in judecata?... ca au înscris o creanta la OCPI?...
da ! pentru ca nu exista , si eu nu pot dispune de bunul meu

(1) Proprietatea privata este dreptul titularului de a poseda, folosi si dispune de un bun in mod exclusiv, absolut si perpetuu, in limitele stabilite de lege.

de ce sa pierd 5000$?

trebuie sa- I recuperez

Petre Enache a scris:

Eu zic mai întâi sa te intelegi cu cel care cumpara. Mai ales dacă nu aveți aceea datorie la intretinere si aveți hotarare judecatoreasca care sa confirme. Dacă nu accepta o prelungire de termen atunci dați banii inapoi si Dvs faceti cu alt cumpărător vânzarea sa aveți de unde da dublul sumei inapoi. Iar pe cei de la asociație de ce sa i dați in judecata?... ca au înscris o creanta la OCPI?...

Act aditional la contract pentru prelungire a termenului...
Din moment ce puteti justifica intarzierea, eu zic ca se poate rezolva fara complicatii....
cumparatorul nu vrea- pleaca din tara-zice, ca l-am incurcat....
Daca ne invatati ce este proprietatea ma intreb de ce mai aveti nevoie de sprijinul nostru?Raspunsul primit era corect dar se pare ca nu va multumeste.Procedati cum credeti dvs .Succes.

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil ipotecat son son Buna Ziua. Am incheiat la o agentie imobiliara un antecontract de vanzare cumparare, pentru un imobil ipotecat. In antecontract am convenit sa-i platesc o ... (vezi toată discuția)
Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)