avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Dispozitie de incasare-plata catre caserie
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Dispozitie de incasare-plata catre caserie

Cine intocmeste si semneaza disp de plata-incasare in numerar catre caserie in cadrul unei inst publice? Imi puteti mentiona si o baza legala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 20:23, 7 Septembrie 2018
DP sau DI se emite de financiar-contabilitate. Este dispozitia contabilitatii catre casierie de a plati/incasa suma de .... Se semneaza de cel care o scrie, se pune viza CFPP si de ordonatorul de credite.
La contabilitate exista o anumita pers care are in fisa postului sa intocmeasca toate dp/di? Sau cea care intocmeste doc justificativ pe baza caruia se emite dispozitia trebuie sa intocmeasca si sa semneze disp?
Depinde cât de mare e compartimentul contabilitate. De regula exista un registru pentru DP/DI iar de întocmit le întocmește cine se ocupa cu verificarea registrului de casa sau întocmește formele pentru ridicarea numerarului din trezorerie. La bugetari plățile se fac pe articole și aliniate cu numerar din trezorerie și nu din încasări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de casa niko79 niko79 Buna ziua! Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)
Document justificativ pt. chirie platita la o persoana fizica djina djina Buna! In urma unui act de dare in plata incheiat intre societate si proprietarul spatiului in care se desfasoara activitatea, (proprietarul este si ... (vezi toată discuția)
Intrebari la inceput de drum florinat florinat Buna ziua, Am o firma infiintata recent si am nevoie de ajutor in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care retrag banii din contul societatii si ii aduc ... (vezi toată discuția)