Am reînceput munca in 21 Iunie 2018. Conform deciziei primite se acorda acest stimulent(650 lei)începând cu 22 Iulie 2018. Este corect așa? Practic sunt privată de o luna de stimulent din 12.. sau voi primi pana se vor împlini 12 luni de stimulent?( nu cred varianta asta a fi plauzibila). Tatal nu este implicat deloc, dosarul este făcut fără el, crescându- mi singura fetița. Nici nu putea beneficia de luna lui de creștere copil. Mulțumesc anticipat!
Copilul a împlinit 2 ani pe 24 August. Tatal a participat la dosar atunci când am intrat in concediu de creștere copil, dosar din care reiesea ca nu avea dreptul la niciun concediu deoarece nu avea 12 luni lucrate in ultimele 24. Nu a depus niciun fel de cerere, el oricum nefiind îndreptățit ca nu lucra. In dosarul pentru inserție nu a mai participat deoarece nu mai suntem o familie( nu am avut formalități) și se afla și in afara țării. Eu nu înțeleg de ce ma privează statul de o luna de stimulent, fiind totuși 650 de lei. Va mulțumesc mult!
Trebuia depusa o declaratie ca tatal nu indeplineste conditiile.
Potrivit legislatiei, in situația în care persoana îndreptățită nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puțin o lună, aceasta are obligația de a anunța în scris agenția pentru plăți și inspecție socială județeană, respectiv a municipiului București. În situația în care persoana îndreptățită nu anunță, concediul și indemnizația sau, după caz, acordarea stimulentului de inserție se reduc, din oficiu, cu o lună.
Va mulțumesc mult pentru clarificări și atenția acordată. Legile din România sunt de toată jena... pe zi ce trece sunt mai sătulă de toată birocrația aceasta.
Mai revin cu o întrebare, deoarece pe decizie am văzut ca poate fi contestata la agenție in termen de 30 de zile de la comunicare ce a fost primită de maxim 2 săptămâni. Dacă tatal nu a participat la dosar pot merge eu sa depun aceasta declarație? Ca el nu corespunde și nu se încadrează? Sau îmi va fi întors dosarul și risc sa pierd tot stimulentul de inserție, eu neavând acces(nefiind in țara) la documentele lui...
Eram impreuna atunci când am făcut dosarul pentru acordarea indemnizației de creștere copil și acolo are toate documentele solicitate de lege.