avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție pe piața muncii acordat după o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție pe piața muncii acordat după o lună de la data întoarcerii la serviciu. Este corect așa?

Am reînceput munca in 21 Iunie 2018. Conform deciziei primite se acorda acest stimulent(650 lei)începând cu 22 Iulie 2018. Este corect așa? Practic sunt privată de o luna de stimulent din 12.. sau voi primi pana se vor împlini 12 luni de stimulent?( nu cred varianta asta a fi plauzibila). Tatal nu este implicat deloc, dosarul este făcut fără el, crescându- mi singura fetița. Nici nu putea beneficia de luna lui de creștere copil. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:19, 14 Septembrie 2018
Copilul cand a implinit/implineste varsta de 2 ani ?

S-a depus declaratie ca tatal nu intra in CCC sau ca nu indeplineste conditiile de a intra in CCC?
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Copilul a împlinit 2 ani pe 24 August. Tatal a participat la dosar atunci când am intrat in concediu de creștere copil, dosar din care reiesea ca nu avea dreptul la niciun concediu deoarece nu avea 12 luni lucrate in ultimele 24. Nu a depus niciun fel de cerere, el oricum nefiind îndreptățit ca nu lucra. In dosarul pentru inserție nu a mai participat deoarece nu mai suntem o familie( nu am avut formalități) și se afla și in afara țării. Eu nu înțeleg de ce ma privează statul de o luna de stimulent, fiind totuși 650 de lei. Va mulțumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Andreea Marinela L, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia depusa o declaratie ca tatal nu indeplineste conditiile.

Potrivit legislatiei, in situația în care persoana îndreptățită nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puțin o lună, aceasta are obligația de a anunța în scris agenția pentru plăți și inspecție socială județeană, respectiv a municipiului București. În situația în care persoana îndreptățită nu anunță, concediul și indemnizația sau, după caz, acordarea stimulentului de inserție se reduc, din oficiu, cu o lună.
Va mulțumesc mult pentru clarificări și atenția acordată. Legile din România sunt de toată jena... pe zi ce trece sunt mai sătulă de toată birocrația aceasta.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Mai revin cu o întrebare, deoarece pe decizie am văzut ca poate fi contestata la agenție in termen de 30 de zile de la comunicare ce a fost primită de maxim 2 săptămâni. Dacă tatal nu a participat la dosar pot merge eu sa depun aceasta declarație? Ca el nu corespunde și nu se încadrează? Sau îmi va fi întors dosarul și risc sa pierd tot stimulentul de inserție, eu neavând acces(nefiind in țara) la documentele lui...
Eram impreuna atunci când am făcut dosarul pentru acordarea indemnizației de creștere copil și acolo are toate documentele solicitate de lege.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tatal daca acesta nu poate beneficia mai este obligatoriu nelisisuf nelisisuf buna ziua, am si eu un copil care face 2 ani in iunie anul acesta si as vrea sa imi pastrez si ultima luna de indemnizatie. tatal lui nu a realizat venituri ... (vezi toată discuția)
Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca tatal nu a depus declaratia la ajpis? divele divele declaratia ajpis ce se intampla daca nu s-a depus declaratia la ajpis ca tatal nu indeplineste conditiile ptr. a primi indemnizatia crestere copil in ultima ... (vezi toată discuția)