avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platirea TVA-ul pentru un produs intermediat Non UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platirea TVA-ul pentru un produs intermediat Non UE

Buna ziua,

Firma mea intermedieza servicii pe cale electronica dintr-o tara NON-UE , e vorba de o licenta software pe care o achizitionez in numele unei firme de pe teritoriul UAE.

Tranzactia se intampla in felul urmator:

Firma din romania avand calitate de intermediar.

1. Clientul (persoana juridica) din UAE imi plateste factura emisa cu suma de 10000 Eur ( VAT REVERSE CHARGED) in contul firmei din romania.

2. Firma din Romania primeste o factura din India si achizitioneaza licenta in numele clientului din UAE.

Tin sa precizez ca firma Indiana care detine software-ul (SaaS) nu are nici o obligatie sa-mi livreze nici un fel licenta pt software deoarece nu sunt proprietarul de drept.

Acum am intalnit doua tabere de contabili unii spun ca trebuie sa platesc acel TVA si altii spun ca nu mi se aplica (fiecare au adus diverse argumente).
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema si daca se poate sa argumentati cu art. din codul fiscal. Si daca se poate sa imi oferiti si o varianta legala pentru a evita acest TVA.

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Tva special pentru import de servicii pe cale electronica din zona non-ue itrack itrack Buna ziua, Am o problema putin mai delicata in ceea ce priveste TVA-ul (eu fiind neplatitor de TVA). Doresc sa import servicii pe cale electronica dintr-o ... (vezi toată discuția)
Tva pentru export de software pe cale electronica (prin internet) carlito carlito Buna ziua, M-ar interesa regimul TVA incepand din 2010, pentru export de software pe cale electronica (prin Internet). Software-ul este produs in Romania si ... (vezi toată discuția)
Import produs software tara non ue muzu muzu Buna ziua, Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea problema. Am o firma de IT care doreste sa cumpere un software dintr-o tara ... (vezi toată discuția)