avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA pentru export de software pe cale electronica ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA pentru export de software pe cale electronica (prin Internet)

Buna ziua,

M-ar interesa regimul TVA incepand din 2010, pentru export de software pe cale electronica (prin Internet). Software-ul este produs in Romania si este trimis clientului prin email. Clientul face plata prin virament bancar.
Care este regimul TVA pentru urmatoarele 4 tipuri de clienti:
1) din UE, persoana juridica cu UE VAT ID
2) din UE, persoana fizica, fara UE VAT ID
3) non UE, persoana juridica cu VAT ID
4) non UE, persoana fizica, fara VAT ID
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:25, 19 Martie 2010
1) din UE, persoana juridica cu UE VAT ID- scutit de tva daca intocmiti dvs factura (taxare la locul beneficiarului)
2) din UE, persoana fizica, fara UE VAT ID-regula B2C la locul prestatorului
3) non UE, persoana juridica cu VAT ID -scutit de tva daca intocmiti dvs factura(taxare la locul beneficiarului)
4) non UE, persoana fizica, fara VAT ID -regula B2C la locul prestatorului

Tineti cont si de natura serviciului daca acesta se incadreaza la exceptii de la regulile generale

Art 133 cod fiscal

la pct 4 nu sunt de acord cu d-na Ariana.

in cazul serviciilor prestate pe cale electronica catre clienti persoane neimpozabile stabilite inafara UE, locul prestarii se considera a fi locul unde este stabilit beneficiarul.

vedeti exceptia de la art. 133, alin 5, lit. e), pct.11

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul tva la facturile externe intracomunitare alexj alexj SC [b]neplatitoare de TVA[/b] in Romania, [b]inregistrata in ROI in scopuri TVA[/b] doreste sa stie cum se emit facturi externe pentru prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii intracomunitare daniela62 daniela62 Buna ziua, rog ajutor pentru incadrarea corecta a prestarii de servicii. SC inregistrata in Romania, platitoare de TVA, inregistrata in ROI, presteaza servicii ... (vezi toată discuția)
Tva si prestari de servicii intracomunitare antispam antispam Buna ziua tuturor. Am si eu o nelamurire. Sa zicem ca am un PFA platitor de TVA care presteaza servicii (cod CAEN 6201) pentru o firma din Spania. Nu ma ... (vezi toată discuția)