avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu in functie de nr. de zile lucratoare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu in functie de nr. de zile lucratoare?

Bună ziua.
Sunt angajat la o firmă, in orasul Giurgiu, cu C.I. de munca, si ieri am luat prima oara salariul de la aceasta firma. Mult sub asteptarile mele,
Am un contract de munca in care salariul brut este de 2200 lei, la 160 ore pe luna. In mod normal ar fi trebuit sa iau in jur de 1330 de lei(salariul net), in afara de salariul acesta, la aceasta firma exista si un spor de weekend de 2% si un spor de noapte de 25%. Am lucrat 21 de zile, am avut 6 zile lucrate in weekend, si 5 zile lucrate de noapte.
Salariul net pe care l-am primit a fost de 1347 de lei.
Dupa calculul meu ar fi trebuit sa iau in jur de 1500 de lei.
Ei mi-au spus ca mi-au calculat salariul in functie de cate zile lucratoare a avut luna august, cu cat are luna mai multe zile lucratoare, cu atat ar trebui sa iau mai putini bani, conform contabilului.

1.Nu este normal ca pentru cele 160 de ore legal muncite sa primesc salariul net cuvenit din brut(1330 lei) + sporurile de noapte si weekend?

2.Exista vreun program de salarizare care calculeaza astfel?

3.Salariul brut vaziaza in functie de numarul de zile lucratoare din luna? pentru ca ei asa au calculat. in contract nu este specificat acest lucru.

4.Schimbul 2 incepe programul de lucru la ora 15:00, si se incheie la ora 23:30. Nu este normal ca de la ora 22:00 pana la ora 23:30, sa fiu platit ca spor de noapte?

Patronul sustine ca el a calculat corect, eu nu cred.
Unde ma pot adresa pentru recuperarea banilor?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 11 Septembrie 2018
1. Puteti sesiza ITM-ul ....
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

2. Sporul de noapte se acorda ,potrivit legii ,in anumite condtii si nu doar pentru o ora si 30de minute lucrate

Codul Muncii
Art. 126
Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;
b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.


Salariatul de noapte reprezinta, dupa caz:
a) salariatul care efectueaza munca de noapte cel putin 3 ore din timpul sau zilnic de lucru;
b) salariatul care efectueaza munca de noapte in proportie de cel putin 30% din timpul sau lunar de lucru.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu post paza permanent niccu niccu Buna ziua. Cum se calculeaza salariul pt.un post de paza permanent si care sunt sporurile? De noapte,de weekend,de zile libere lucrate oficial. Mulțumesc (vezi toată discuția)
Contract costicul costicul Pot angaja un paznic cu contract de munca, la un SRL, doar trei ore pe saptamana? Vreau doar sa imi pazeasca un local doar trei ore, sambata, de la ora 22 la ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)