avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Verificarea competentei organului de cercetare penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Verificarea competentei organului de cercetare penala

Care este procedura prin care organul de cercetare penala isi verifica competenta fata de persoana ? In dosarul de cercetare se gaseste vreun document prin care se probeaza ca si-a verificat competenta fata de persoane ? Verificarea competentei se limiteaza la ce declara persoanele cand sunt audiate sau se verifica altcumva ? Este obligat sau nu sa includa in dosar fisa de identificare a persoanei ?
Cel mai recent răspuns: SAM2017 , utilizator 19:22, 15 Septembrie 2018
Verificarea competentei o face judecatorul.

tgeorgescu a scris:

Verificarea competentei o face judecatorul.

Organul de up este obligat sa isi verifice competenta imediat dupa sesizare.
Da, n-am negat asta. Problema e ca SAM2017 se indoieste ca au facut asta sau ca au facut-o cum trebuie, d-aia vrea dovezi ca au facut-o. Asa ca ce-i ramane de facut: sa ceara unui judecator sa verifice.
Ultima modificare: Vineri, 14 Septembrie 2018
tgeorgescu, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.

Care este procedura prin care judecatorul verifica daca organul de urmarire penala si-a verificat competenta ?

Cum ar fi trebuit sa isi verifice competenta organul de cercetare/urmarire penala ?
Aveti avocat? Nu e pus sa stea ca mortu-n papusoi.

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la aparare FRD FRD In cazul in care am sesizat parchetul cu o plingere penala pentru fals in inscrisuri oficiale iar acestia nu m-au chemat ca parte vatamata sa mai imi i-a inca ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva solutiei procurorului kati-lina kati-lina Buna ziua. Dacă primesc de la procurorul de caz N U P, la o plingere penală pentru fals in declaratii, unde trebuie să mă adresez şi în ce termen ? (vezi toată discuția)
Ce institutie în afara de parchet poate verifica daca rezolutia ... Am stoica Am stoica Ce institutie în afara de parchet poate verifica daca rezolutia stabilita de organul de cercetare penala a fost corecta.Fac mențiunea ca plângerea a fost ... (vezi toată discuția)