avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu cimitirul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu cimitirul

Stra-stra bunicul meu si copiii lui au donat terenul lor Primariei pentru ca pe terenul lor sa se faca un cimitir. In schimb Primaria le-a dat un act in care scrie ca acestor trei oameni ( stra-stra bunicul meu, stra-bunicul meu si fratele stra-bunicului meu) ,, Primaria le doneaza cate un loc de veci a trei morminte, si dreptul pentru urmasii lor de a folosi locurile de veci fara sa plateasca taxa de concesiune . Acum cei de la administratia comitirului in mod abuziv nu mai tin cont de acest act, si pe mine ma pun sa fac succesiunea si concesiunea dupa stra-bunicul meu, iar pe urmasii fratelui stra-bunicului meu sa faca la fel. Consider acest lucru un mare abuz , atata timp cat in actul dat de primarie acum 50 de ani scrie ca urmasii pot folosi locurile de veci fara taxa de concesiune, urmare a donatiei facuta primariei pentru a face cimitirul. Ce e de facut in aceasta situatie ? Noua primaria ne dadea sa folosim locurile de veci gratuit, fara taxa de concesiune.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Lisonelta400, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lisonelta400 , utilizator 21:48, 17 Septembrie 2018
Puteti sesiza primaria/ primarul in scris, cu nr. de inregistrare/ data. La sesizare anexati copie dupa actul de donatie si dupa actul dat de primarie in urma cu multi ani.
Solicitati raspuns scris in care sa va motiveze legal, care sunt considerentele avute in vedere la perceperea unor taxe care fac sa nu se recunoasca un document emis de primarie cu mai multi ani in urma.
Puteti lua legatura cu un avocat si sa sa va documentati daca exista anumite conditii, in care, ca urmasi directi ati putea contesta in instanta, actul de donatie si in schimb sa cereti a se incheia un act de vanzare-cumparare cu primaria.
Ce act de vanzare-cumparare cu primaria ? Eu vreau ca primaria sa recunoasca actul vechi , si sa ma lase sa folosesc locul de veci fara a plati taxa de concesiune cum scrie in vechiul act dat de primarie, nu vreau sa vand nimic primariei.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Lisonelta400, utilizator
Cum terenul a fost donat primariei de strabunicul dvs. si in prezent primaria nu doreste sa mai recunoasca actul intocmit la acea vreme, sugeram sa contactati un avocat, existand conditii in care se poate incheia in prezent un act de vanzare-cumparare intre dvs. si primarie pentru terenul cimitirului, iar dvs. sa primiti niste bani, din care sa platiti taxele fixate.
Eu nu vreau sa vand nimic Primariei, eu sunt de acord sa fac succesiunea dupa strabunicul meu , dar nu sunt de acord sa platesc taxa de concesiune, deoarece in actul vechi scrie ca urmasii sa nu plateasca taxa de concesiune
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
Lisonelta400, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lege care incalca dreptul de proprietate Hamarsold2018 Hamarsold2018 Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul 1874 l-a donat primariei Craiova, ca sa se faca cimitirul ... (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate Hamarsold2020 Hamarsold2020 Subiect: O lege care incalca dreptul de proprietate Mentionez ca stra-stra bunicul meu a fost proprietarul întregului cimitir Ungureni, pe care in anul ... (vezi toată discuția)
O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)